iSourcing Hub LIVE! #4 gemist? Bekijk de opname van dit event en vorige iSourcing Hub LIVE! events hier.

Invite Provider toegelicht: hoe iSourcing Hub voor iedereen toegankelijk is en blijft

Delen van informatie en kennis met andere gebruikers is de kracht van iSourcing Hub en draagt bij aan het netwerkeffect. Voor het delen van informatie zijn er meerdere mogelijkheden beschikbaar.

In dit artikel gaan we dieper in op de Invite Provider feature, waarmee gebruikers IT-leveranciers kunnen uitnodigen om deel te nemen aan iSourcing Hub.

Laatst bijgewerkt: 20 februari 2020

Leestijd: 5 minuten

In het kort: hoe werkt het?

Als ‘zoekende partij’ zet je iSourcing Hub in om snel, eenvoudig en efficiënt een compleet beeld te krijgen van de best passende spelers voor jouw IT-vraagstuk. Het kan natuurlijk gebeuren dat je een IT-leverancier bij je vraagstuk wilt betrekken die nog niet is aangesloten op iSourcing Hub. Vervelend, want je wilt juist ons platform gebruiken om een compleet beeld te krijgen. Je wilt met één druk op de knop alle (of een selectie van die) IT-leveranciers kunnen bevragen en daarbij ook alle communicatie op één plek houden. Dat hebben we voor je opgelost: je kunt tijdens jouw search nieuwe IT-leveranciers uitnodigen.

Een uitgenodigde leverancier kan het platform gratis en vrijblijvend proberen, zonder verplichtingen. Als je de leverancier uitnodigt tijdens een Custom Search, dan wordt deze leverancier ook direct toegevoegd aan jouw matchresultaten. Zo heb je te allen tijde een compleet beeld van de markt.

Wanneer nieuwe leveranciers uitnodigen?

De optie om uitnodigingen in het algemeen te versturen is handig in allerlei situaties, bijvoorbeeld als je per toeval op een interessante start-up stuit, graag een reeds bekende partij bij je search wilt betrekken of tijdens een beurs een nieuwe IT-dienstverlener hebt gesproken.

Je kunt zelfs IT-leveranciers die jou (ongevraagd/koud) benaderen ‘op een positieve manier afschepen’; want ook al is een partij op dit moment niet relevant voor jou, het is een kleine moeite hen uit te nodigen op het platform, zodat je ze op een later moment (in geval van een relevant vraagstuk) weet te vinden. Zo beteken je wat voor hen én voor andere gebruikers voor wie deze partijen wellicht wél relevant zijn.

Wil je meer weten over wanneer of in welke situaties je IT-leveranciers kan uitnodigen? Lees dan In de praktijk: 5 scenario’s waarbij je de Invite Provider feature inzet.

Netwerkeffect

De Invite Providers feature draagt zo op meerdere manieren bij aan het netwerkeffect. Dat netwerkeffect is iets wat platformen in het algemeen een flinke voorsprong geven op andere bedrijven. Toen we vanuit Outsourcing Hub bezig waren met de ontwikkeling van iSourcing Hub, schreef Henk Pater al een blog over de platformrevolutie en bijbehorend netwerkeffect.

Het netwerkeffect maakt dat iSourcing Hub een veel krachtiger middel is dan de meer traditionele manieren waarop aanbod in kaart wordt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de lijstjes die opgesteld worden ten behoeve van lead generation en waarbij de zoekende partij zijn contactgegevens moet achterlaten, of de bijna onmogelijk te winnen SEO/SEA oorlog op zoekmachines.

Altijd compleet!

Ook al is een IT-onderwerp (lees: thema) nog niet goed gevuld met relevante spelers, door de mogelijkheid om IT-leveranciers toegang te geven tot iSourcing Hub, wordt snel een volledig beeld gecreëerd van IT-leveranciers. Doordat deze partijen vervolgens zelf bijhouden op welke thema’s ze actief zijn, blijft het beeld actueel.

Bij een nieuw thema kan het nodig zijn dat er veel nieuwe IT-leveranciers moeten worden uitgenodigd om het speelveld goed af te dekken, maar met de honderden reeds aangesloten partijen, is de kans groot dat een deel van de relevante spelers al aanwezig is. En komt iemand op een of andere manier een IT-leverancier tegen, zonder dat er sprake is van een concrete vraag of zoekopdracht, dan kan men de IT-leverancier altijd uitnodigen, zodat deze partij ook later én voor andere gebruikers vindbaar is. Meer hierover: 5 situaties waarin je een nieuwe leverancier wil uitnodigen.

Wil je meer weten over de Invite Provider feature, of een van de andere features binnen iSourcing Hub? Plan een demo, dan laten we je precies zien wat je wilt weten! Of maak direct een account aan en kijk vrijblijvend rond in het systeem. De eerste search is gratis.

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.