In de praktijk: 5 scenario’s waarbij je de Invite Provider feature inzet

De Invite Provider feature draagt bij aan het delen van informatie en kennis – hetgeen iSourcing Hub als online matching platform enorm krachtig maakt. Immers, doordat gebruikers nieuwe IT leveranciers uitnodigen, groeit het aantal vindbare leveranciers in het algemeen en per thema.

Maar hoe doe je dat? En in welke situaties is het wenselijk of zelfs noodzakelijk om extra/nieuwe IT leveranciers uit te nodigen? Hieronder lees je er alles over. Wil je meer weten over het uitnodigen van providers, lees dan het artikel Hoe iSourcing Hub voor iedereen toegankelijk is en blijft.

Laatst bijgewerkt: 24 februari 2020

Leestijd: 3 minuten

Vijf scenario’s waarin je een nieuwe provider wil (of moet!) uitnodigen

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je een nieuwe provider wil uitnodigen voor de Hub. We lichten er vijf voor je uit. Hoeveel tijd en effort nodig is van de gebruiker, hangt deels af van de ‘volwassenheid’ van een IT thema.

• Je doet een search op een volwassen thema

Een volwassen thema bevat al veel relevante spelers (en waarschijnlijk ook extra selectiecriteria en handige vragen in de Public Library, toegevoegd door Knowledge Partners). Desalniettemin kun je een extra partij uitnodigen, bijvoorbeeld vanuit je eigen netwerk of een net nieuwe speler. Met voldoende searches blijft het thema qua IT-leveranciers volledig en actueel. IT-leveranciers vragen in dit geval vaak ook zelf een account aan.

• Je doet een search op een onvolwassen thema

Een onvolwassen thema bevat nog relatief weinig relevante spelers. Bijvoorbeeld omdat het thema onlangs is toegevoegd, of omdat er (nog) weinig vraag is naar dit thema. In dit geval zul je als gebruiker zelf meer IT-leveranciers moeten uitnodigen. Als dat eenmaal gedaan is, kunnen de uitgenodigde partijen worden meegenomen in de interactieve stappen van de Custom Search en zijn zij ook vindbaar voor andere gebruikers.

• Je doet een search op een nieuw thema

Een nieuw thema kan op verzoek worden toegevoegd en staat binnen een paar minuten live. Je kunt zelf alle gewenste partijen uitnodigen. De honderden IT-leveranciers die al op iSourcing Hub zitten kunnen uiteraard per direct aangeven of in welke mate zij actief zijn op het thema, waarmee in sommige gevallen het thema al vrij snel volwassen is.

• Je wil een compleet beeld van de markt, nu én later

Er zijn allerlei situaties waarin contact met een IT-leverancier op dit moment niet interessant of relevant is, maar misschien in de toekomst of voor een andere gebruiker wel. Krijg je een (koud) belletje van een mogelijk (ooit) interessante leverancier, spreek je een interessante start-up die je in de gaten wilt houden, wil je de partijen die je op een beurs tegenkomt niet vergeten? Allemaal goede redenen om zo’n IT-leverancier een invite voor de Hub te geven.

• Je hebt relevante informatie voor andere gebruikers en toekomstige searches

Ook het achteraf uitnodigen van IT-leveranciers heeft veel nut. Bijvoorbeeld wanneer je buiten de Hub om een marktconsultatie of RFI hebt uitgevoerd. Je beschikt dan over informatie die wederom relevant kan zijn voor andere gebruikers en toekomstige zoekopdrachten.

De invite provider feature geeft je alle vrijheid om naar eigen inzicht providers toe te voegen aan de Hub. In het algemeen, of voor een specifieke search. Zo bouw je zelf mee aan een compleet beeld van de markt. Wil je meer weten over de Invite Provider feature, of een van de andere features binnen iSourcing Hub? Plan een demo in, dan laten we je precies zien wat je wilt weten! Of maak direct een account aan en kijk vrijblijvend rond in het systeem.

© 2020 iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.