Hoe werkt iSourcing Hub?

iSourcing Hub brengt vraag en aanbod op een slimme manier bij elkaar. We stellen jou als zoekende partij in staat om:

  1. Een beeld te krijgen van mogelijke geschikte leveranciers en andere partijen
  2. Zelf organisaties toe te voegen aan je lijst van relevante spelers, bijvoorbeeld een onbekende startup of een dienstverlener waar je graag mee werkt
  3. En deze partijen gericht vragen te stellen. Dit kunnen slimme vragen uit de public library zijn, of maatwerkvragen die je zelf opstelt.

Je kunt iSourcing Hub inzetten voor kleine vraagstukken of complexe aanbestedingen, en alles daar tussenin. Bijvoorbeeld omdat je hulp kunt gebruiken bij het definiëren van de juiste vragen, benieuwd bent naar nieuwe spelers, of omdat je (anoniem) de markt wilt polsen op interesse en mogelijkheden.

Wat is iSourcing Hub niet

iSourcing Hub is nieuw en er is geen vergelijkbaar platform. Het is dus lastig om iSourcing Hub in een hokje te plaatsen. Misschien denk je aan een leadgenerator of platform dat e-procurement of e-tendering faciliteert?

  • iSourcing Hub is geen leadgenerator. iSourcing Hub is volledig onafhankelijk en helpt je om de juiste vragen te stellen aan de juiste partijen. We sturen geen contactgegevens door en ons verdienmodel is niet gebaseerd op leads of het beïnvloeden van matchingscores.
  • iSourcing Hub is geen platform dat e-procurement of e-tendering faciliteert. De Hub is vooral waardevol in de stappen die daar aan vooraf gaan: als aanvulling of vervanging van desk research, marktverkenning, marktconsultatie, RFI etc.

Hoe werkt iSourcing Hub voor jou als zoekende partij?

Na je sign up kun je aan de slag in het systeem. Hier doorloop je de volgende stappen:

Kies een thema

Selecteer het (primaire) domein dat het beste aansluit op je vraag. Denk bijvoorbeeld aan software development, drones of internet of things. Staat jouw domein er niet tussen? Geen probleem, We kunnen namelijk heel snel nieuwe thema’s toevoegen. Vaak hebben we zelfs al een lijst van deelnemers en match-criteria, en is het alleen een kwestie van activeren.

Selecteer slimme vragen uit de Public Library

In de public library vind je volop slimme vragen die met jouw thema te maken hebben. Heeft jouw vraagstuk met meerdere thema’s te maken, bijvoorbeeld Internet of Things (IoT) én de Digitale Werkplek, dan kun je natuurlijk ook door de library van andere thema’s bladeren. Je selecteert de voor jou relevante vragen en kunt ze eventueel nog iets aanpassen.

Vul aan met extra (maatwerk)vragen

Voeg nog wat eigen (maatwerk) vragen toe. Dat kan op verschillende manieren, van open vragen tot multiple choice. Je kunt deze vragen eventueel zo formuleren dat ze eenvoudig herbruikbaar zijn, en ze opslaan in je Private Library. Deze vragen kun je later ook weer gemakkelijk delen met collega’s of inzetten voor andere vraagstukken.

Een eerste overzicht van matches

Je krijgt een overzicht van initiële matches, op basis van de reeds beschikbare informatie in het systeem. Hiervoor selecteren we op basis van de vragen die je uit de Public Library hebt gebruikt. Hier krijg je dus real time antwoord op. Aan dit overzicht kun je ook zelf organisaties toevoegen: bijvoorbeeld een startup of een dienstverlener waar je graag mee samenwerkt. Wij benaderen ze met jouw vragen.

Benoem additionele info en randvoorwaarden

Voor je jouw vragen verstuurt, kun je nog additionele informatie uploaden. Denk aan een omschrijving van het project of gedetailleerde informatie over je organisatie. Daarnaast kun je aangeven of je de vragen anoniem wilt verzenden. Stel een deadline en wacht op de antwoorden.

Vergelijk de resultaten!

Zodra een partij antwoordt, krijg je bericht. Je ziet de antwoorden en het systeem berekent volledig objectief een match-percentage. Hieruit volgt een rangorde om partijen te kunnen vergelijken.

En nu?

Na deze 6 stappen heb je de eerste cycle van iSourcing Hub doorlopen. Je hebt nu een duidelijk beeld van de markt, op basis van je vragen en de antwoorden van de voor jou relevante partijen. Natuurlijk kun je vervolgstappen zetten (al dan niet binnen het systeem), in de vorm van bijvoorbeeld extra vragen, een RFI of RFP. Dat is helemaal aan jou.

Maak een account aan en probeer het gewoon eens uit!

Twijfel je of iSourcing Hub iets voor jouw vraagstuk is, wil je eens van gedachten wisselen of een korte persoonlijke demo? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

De eerste zoekopdracht is gratis

© 2019 Outsourcing Hub BV. Alle rechten voorbehouden

Privacybeleid Algemene voorwaarden