iSourcing Hub LIVE! #4 gemist? Bekijk de opname van dit event en vorige iSourcing Hub LIVE! events hier.

Alle search mogelijkheden van iSourcing Hub op een rij

Hoe krijg je snel de meest relevante IT-leveranciers, IT-dienstverleners, software en andere IT oplossingen in kaart voor jouw vraagstuk of IT-uitbesteding? Welke vragen stel je wanneer en aan wie? Hoeveel tijd stop je vooraf in een marktverkenning, marktverkenning of RFI?

Laatst bijgewerkt: 29 april 2020

Leestijd: 7 minuten

Bij iSourcing Hub hebben we de afgelopen vijf jaar een heel arsenaal aan hulpmiddelen ontwikkeld. De basis voor elk zoekproduct bestaat uit real-time matching aan de hand van data die vooraf is ingevuld door de aanbodzijde van ons platform. Via (optionele) online interactieve stappen kan de vraagzijde van het platform in no-time relevante matches nader bevragen, zelfs anoniem.

Dit artikel geeft een overzicht van alle zoekproducten en de belangrijkste gerelateerde functies.

1. Provider Overview:

De algemene Provider Overview is een belangrijke om mee te beginnen. In dit overzicht zie je namelijk alle op iSourcing Hub aangesloten IT-leveranciers. Dat is handig wanneer je wil checken of een bepaalde partij al deelneemt of waarom een partij niet in een zoekresultaat omhoog komt.

Vooraf en tijdens een search kun je nieuwe IT-leveranciers uitnodigen om deel te nemen. Zij krijgen gratis toegang en kunnen betaalde features drie maanden gratis proberen. Zo groeit iSourcing Hub en daar profiteren alle gebruikers van. Meer info: Invite Provider toegelicht.

Goed om te weten: iSourcing Hub maakt geen gebruik van scraping of andere ‘datacollectie’ methoden. Achter elk logo op ons platform zitten één of meerdere actieve gebruikers – echte mensen, die bewust deelnemen aan iSourcing Hub. Zij zorgen ervoor dat hun data actueel blijft en dat jouw vraagstuk bij de juiste collega terecht komt. Op diverse manieren stimuleren wij dat leveranciers hun data eerlijk invullen, waarbij focus wordt beloond en geen ruimte is voor commerciële praatjes (“ja, wij kunnen alles!”).

2. Light Search:

De Light Search geeft je binnen twee minuten een overzicht van de voor jou relevante aanbieders. Het zoekresultaat toont real-time de IT-leveranciers op basis van door jou ingevulde zoekcriteria, gecombineerd met de door IT-leveranciers zelf ingevulde matchcriteria. Je kunt filteren op een beperkt aantal criteria.

Van elke leverancier kun je een algemeen overzicht bekijken, soms ook meer gedetailleerde profielen (die altijd via de Standard Search beschikbaar zijn). Gratis voor iedereen en volledig discreet; je gegevens worden niet gedeeld. Dit is een waardevolle aanvulling op andere methodes om de markt in kaart te brengen – niet alleen voor jou als vragende/zoekende partij, ook voor IT-leverancier (lees hier waarom).

De Light Search kan, afhankelijk van jouw zoekcriteria, (te) veel matches opleveren. Logisch, je kunt maximaal 8 criteria gebruiken en maakt dus een grove selectie. In de uitgebreidere Standard Search kun je tientallen criteria inzetten en in de Custom Search kun je oneindig veel (maatwerk) criteria en vragen toevoegen. Wil je uitgebreider zoeken, dan zet je de Light Search met één muisklik om in een Standard Search of Custom Search.

3. Standard Search:

De Standard Search bevat veel meer zoekcriteria dan de Light Search en faciliteert online interactie. Daarmee krijg je een accurater zoekresultaat dat beter aansluit op jouw vraagstuk en waarbij via een matching-algoritme een rangorde berekend kan worden. Middels interactieve stappen kun je grotendeels  online snel polsen welke aanbieders interesse hebben en deze partijen vervolgens nader bevragen.

Voor iedere match zie je gegarandeerd een of meerdere gedetailleerde profielen, waarvan de informatie, links, downloads en referenties zijn afgestemd op jouw zoekcriteria. Dat komt omdat IT-dienstverleners in deze profielen ook hun voorkeuren bijhouden, waarmee ze profielen kunnen afstemmen op een specifieke doelgroep (qua omvang, sector, regio, etc.). iSourcing Hub kan zelfs matchen en rangschikken op vertrouwelijke criteria, zoals de verwachte contractomvang, zonder dat partijen dat van elkaar zien.

De Standard Search bevat een vaste set van meer dan 50 vragen (vandaar ‘standard’). Het zoekresultaat is gratis. Gebruik van alle real-time filters, rangorde, fit-gap analyses en online interactie betreft betaalde features.

Zoek je verdieping op een bepaald IT onderwerp, dan kan de Custom Search uitkomst bieden. Soms is een combinatie van de Standard Search en Custom Search erg krachtig.

4. Custom Search:

De Custom Search is het meest geavanceerde zoekproduct van iSourcing Hub. Het woord ‘custom’ doelt op ‘maatwerk’, maar er kan eigenlijk veel meer. Of je nu een paar (informele) vragen stelt of een complete marktverkenning, RFI of RFP via de Custom Search uitzet, het bijzondere is dat je alles kunt opslaan voor hergebruik en zelfs kan delen met anderen. Voor criteria en vragen uit de Public Library worden de antwoorden van leveranciers ook opgeslagen voor hergebruik. Die informatie is niet direct zichtbaar, maar wordt door het systeem gebruikt voor real-time matching.

Daardoor kun je met een paar klikken een overzicht van alle relevante IT-spelers genereren, en dat zoekresultaat kun je direct real-time verfijnen op basis van tientallen algemene en thema-specifieke matchcriteria. Dat kan nu al voor zo’n 200 thema’s. Als een criterium of vraag nog niet bestaat, kun je die als ‘maatwerk’ toevoegen. Je bepaalt vervolgens zelf welke matches je benadert.

De antwoorden op jouw specifieke maatwerkvragen krijg je binnen op één plek en kun je real-time filteren. Het systeem berekent matchpercentages per criterium en per IT-leverancier. Resultaten kun je exporteren naar Excel om aanbieders onderling te vergelijken. Qua online interactie lijkt de Custom Search veel op de Standard Search. Een belangrijk verschil: doordat je vragen en templates in een eigen bibliotheek kunt opslaan voor hergebruik, hoeven jij en jouw collega’s niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Daarmee bespaar je tijd, kosten en verkort je de doorlooptijd.

De Custom Search is, afhankelijk van het gekozen thema, voorlopig nog (deels) gratis te gebruiken. Indien voor een thema nog niet alle relevante spelers en criteria beschikbaar zijn, dan kan iSourcing Hub binnen een week de belangrijkste spelers en criteria voor je in kaart brengen. Doe je dat zelf, dan is niet alleen de search gratis maar krijg je ook een gratis abonnement of stevige korting. Wil je de Custom Search inzetten op zo’n thema of een nieuw thema toevoegen, neem dan contact met ons op.

5. Find Consultant Search:

Ieder platform heeft een vraag- en aanbodzijde en dus twee gebruikersgroepen zou je zeggen. iSourcing Hub heeft echter een derde gebruikersgroep, die is ontstaan vanuit het verleden. Bij grotere IT-uitbestedingstrajecten en inkoop van complexe IT-oplossingen zijn vaak externe adviseurs, inkoopexperts en/of aanbestedingsspecialisten betrokken. Voor die doelgroep hebben we een speciale portal gebouwd.

Met inmiddels honderden aangesloten IT-adviesbedrijven en zzp-consultants, die in eerste instantie de klanten aan de vraagzijde van ons platform vertegenwoordigden, kregen we steeds vaker de vraag van met name klanten of we hen ook konden helpen aan de perfecte match qua consultancy.

Dat heeft geresulteerd in de ‘Find Consultant’ optie, die voorlopig alleen beschikbaar is voor klanten (en niet voor IT-leveranciers). Adviesbedrijven die een speciaal profiel invullen, worden niet alleen zichtbaar binnen het systeem en op onze website, ze kunnen ook gematcht worden via de Find Consultant Search op basis van specifieke zoekcriteria.

Dit zoekproduct zal op termijn worden geïntegreerd in de Custom Search. Daarmee kan op dit moment op zo’n 200 thema’s gezocht worden naar geschikte IT-leveranciers. . De Custom Search en die thema’s vormen de basis voor een ecosysteem, waarmee alle drie de gebruikersgroepen elkaar kunnen vinden, indien gewenst ook onderling.

Met deze vier zoekproducten kan iSourcing Hub bijna ieder IT vraagstuk aan. Doordat we op verzoek snel kunnen uitbreiden met nieuwe thema’s en doordat wij én onze gebruikers nieuwe IT-aanbieders kunnen uitnodigen, wordt het platform steeds breder inzetbaar. Met behulp van nieuwe en vooraf beantwoorde criteria wordt het matchingalgoritme alsmaar krachtiger en accurater. Zelf proberen? Log in of maak direct een account aan! Liever eerst eens rondkijken? Maak dan een afspraak voor een online demo.

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.