Per 1 juli 2024 worden de prijzen verhoogd. Vraag uiterlijk 30 juni een offerte op, en sluit uiterlijk 15 juli een contract met behoud van de huidige prijsstelling voor 1 of 2 jaar.

Betere leveranciersselectie met volledige en real-time data

Als we íets kunnen leren van het coronavirus, is het wel dat het desastreuze gevolgen heeft wanneer informatie niet volledig en niet real-time (lees: actueel/tijdig) beschikbaar is. Op donderdag 12 maart, vlak voordat Nederland en andere EU landen noodgedwongen extreme maatregelen namen, las ik dit reuze-interessante artikel. Het laat overduidelijk zien dat de cijfers die werden gerapporteerd verre van volledig en real-time waren.

Laatst bijgewerkt: 26 maart 2020

Leestijd: 4 minuten

Blog door Henk Pater, Founder van iSourcing Hub. Deze blog is eerder gepubliceerd via onze OutsourcingHub-website. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcinghub.nl

Adequate besluitvorming

In tal van andere, weliswaar veel minder heftige, situaties geldt datzelfde principe: hoe vollediger en actuelere de data en informatie, hoe beter de inzichten en besluitvorming. Zo ook voor leveranciersselectie of het selecteren van een belangrijke IT partner, software of een andere IT oplossing. De sprong van coronavirus naar leveranciersselectie is wellicht een grote. Toch kan de impact van een verkeerde keuze enorm zijn, en zijn er volop situaties waarin IT-diensten bedrijfskritiek zijn.

Voor leveranciersselectie bij IT outsourcing (het uitbesteden of aanbesteden van IT diensten, zoals IT infrastructuur, datacenters, netwerken, werkplekken, helpdesk en applicatiebeheer) hadden we die informatievoorziening met Outsourcing Hub al goed voor elkaar; ons platform heeft duizenden matches gemaakt, real-time op basis van data die de IT service providers zelf actueel houden. En waarop dus ook direct een beslissing gemaakt kan worden.

Real-time matching en filters!

Voor allerlei andere IT vraagstukken wordt dat nu ook mogelijk! Voor de Custom Search zit er een (al zeg ik het zelf) fantastische feature aan te komen. Wat mij betreft hét element om iSourcing Hub echt waardevol en frequent inzetbaar te maken: real-time matching en real-time filters. Alle andere tot nu toe reeds live gezette features waren erop gericht het real-time matchen en filteren optimaal te faciliteren.

Alles komt nu bij elkaar voor en door de real-time matching en real-time filters:

  • We konden al in een handomdraai nieuwe thema’s toevoegen, waarop per direct vraag een aanbod gekoppeld kan worden. Dat kan op verzoek van gebruikers of inspelend op trends en ontwikkelingen (en zelfs op zoiets als het coronavirus, zo lees je in mijn vorige blog).
  • Gebruikers kunnen via de Invite Provider feature ook gemakkelijk nieuwe IT leveranciers uitnodigen om deel te nemen. Die leveranciers konden op hun beurt weer aangeven op welke thema’s ze actief zijn. Zo ontstaat een netwerkeffect.
  • Knowledge Partners voegen nieuwe criteria en vragen toe aan de Public Library, waarmee ze in de praktijk nieuwe filtermogelijkheden creëeren. Als de aanbodzijde van het platform dergelijke criteria/vragen alvast invult of beantwoordt, is dat de basis voor real-time matching.

Zo kan via iSourcing Hub per thema een steeds vollediger overzicht van relevante criteria en vragen gecreëerd én onderhouden worden. Dat overzicht kan continu worden geactualiseerd met nieuwe criteria en vragen, maar ook met de antwoorden daarop van steeds meer aangesloten IT leveranciers en IT dienstverleners. Meer real-time kan bijna niet.

Expertise vanuit IT leveranciers

Vanaf nu moeten IT leveranciers voor thema’s waarop ze zich willen profileren als ‘expert’ (4 sterren) een standaard set met criteria/vragen invullen. Op termijn zal dat ook verplicht worden voor thema’s die IT leveranciers willen markeren als ‘core portfolio’ (3 sterren) en zal de verplichte vragenset voor ‘expert’ worden uitgebreid met thema-specifieke vragen die door Knowledge Partners zijn toegevoegd.

In de tussentijd kan de data vooraf worden ingevuld, of als onderdeel van de beantwoording van een Custom Search, waarbij de antwoorden automatisch bewaard worden. Deze data wordt gebruikt als een klant of adviseur de Custom Search gebruikt om geschikte IT leveranciers te identificeren binnen een bepaald thema. Vrijwel alle criteria en vragen (muv open vragen) in de Public Library worden daarmee real-time filters.

Dit is de kers op de taart voor de Custom Search, waarmee onze gebruikers op inmiddels ruim 160 IT thema’s snel de best passende IT leveranciers kunnen identificeren en vervolgens in no-time bevragen via online interactie. Hoe het werkt lees en zie je hier.

iSoucing Hub kan uiteindelijk ieder denkbaar IT vraagstuk waarbij iets van buitenaf nodig is, inzichten en besluitvorming met behulp van volledigere en real-time data significant verbeteren. In welke mate is afhankelijk van het gebruik; hoe meer vraag, hoe meer aanbod en actualisatie van aanbod. Daarom zullen wij de komende maanden de vraagzijde van ons platform actief benaderen en stimuleren om de Custom Search in te zetten.

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van Outsourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan de Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@outsourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.