Per 1 juli 2024 worden de prijzen verhoogd. Vraag uiterlijk 30 juni een offerte op, en sluit uiterlijk 15 juli een contract met behoud van de huidige prijsstelling voor 1 of 2 jaar.

Digitale marketing optimalisatie

In de wereld van digitale marketing heb je drie sleutels nodig tot succes;

 1. een krachtige online aanwezigheid | vindbaar zijn en gevonden worden
 2. een relevante en aansprekende content | beeld en tekst die boeit, bindt en klikt
 3. een digitale interactie die wrijvingsloos is | user experience in digitale media

Digitale marketing optimalisatie technieken versterken elkaar rondom deze doelen; een prominente positie in zoekresultaten, optimalisatie van je content conversie, en maximalisatie van een plezierige gebruikerservaring. Een must voor elk bedrijf of individu dat met digitale marketing wil verbinden met relevant publiek.

Laatst bijgewerkt: 3 december 2023

Leestijd: 7 minuten

Gastblog door Loyals Group (Knowledge Partner op het thema Web Development)

In dit verkorte artikel verkennen we de verschillen tussen SEA, SEO en CRO en benadrukken we de essentie van digitale marketingstrategieën. Voor een meer uitgebreid inzicht, inclusief praktijkvoorbeelden en stappenplan, lees onze uitgebreide blog.

Krachtige online aanwezigheid

Terwijl sociale media effectief zijn voor het bereiken van specifieke doelgroepen, blijven ze vaak beperkt tot bestaande connecties. Het aanspreken van een nieuw publiek vergt een andere aanpak: het hoog rangschikken op relevante zoektermen in zoekmachines. Vindbaar zijn en gevonden worden is deels een kwestie van SEO techniek en kennis, maar ook van de juiste content. 

Relevante en aansprekende content

Niet alleen gevonden worden, maar ook in contact- en dialoog komen, vereist ook een eigen aanpak. Hierbij richten we ons op autoriteit, relevantie en actualiteit, gericht op de doelgroep. Iedereen is anders, dus inspelen met je content in beeld tekst en geluid op jouw doelgroep is cruciaal om die digitale dialoog aan te gaan. SEA kan helpen je contentstrategie te testen en optimaliseren.

Digitale interactie die wrijvingsloos is

Hoe zonde is het als die klik naar jouw pagina en content, die mooie interacite, daar ook stopt? Het gebeurt vaak. Het is niet altijd te voorkomen, maar in veel gevallen wel. CRO technieken zijn hierbij je redmiddel. Hiermee optimaliseren we het plezier van de gebruiker, met als doel; meer interactie en conversie.

SEO (Search Engine Optimization)

SEO gaat verder dan het gebruik van zoekwoorden. SEO is een strategie die ervoor zorgt dat een website beter geïndexeerd wordt door zoekmachines én beter getoond wordt in de resultatenpagina’s. Dit omvat het technisch optimaliseren van de website structuur en het bieden van hoogwaardige, relevante content. En zoekmachines veranderen. SEO is daarom een doorlopend proces dat voortdurend aandacht en aanpassing vereist. 

SEA (Search Engine Advertising)

SEA is het proces van het kopen van advertenties op zoekmachines en sociale-mediaplatforms. Deze gerichte advertenties zijn ontworpen om specifieke doelgroepen aan te trekken. De kunst van SEA ligt in het selecteren van de juiste zoekwoorden, het creëren van aantrekkelijke advertentieteksten, en het optimaliseren van biedstrategieën voor maximale zichtbaarheid en ROI.

CRO (Conversion Rate Optimization)

Zoekalgoritmen kijken niet alleen naar inhoud en laadtijd, maar ook naar het gebruikersgedrag op een pagina. ‘Bounces’ (bezoekers die de pagina verlaten zonder interactie) kunnen bijvoorbeeld de ranking negatief beïnvloeden. CRO richt zich op het verhogen van het percentage bezoekers dat een gewenste actie uitvoert op een website. Dit kan variëren van langer op een pagina blijven of het invullen van een formulier, tot het doen van een aankoop. 

CRO-strategieën omvatten het analyseren van gebruikersgedrag, het ontwikkelen van hypotheses, en het uitvoeren van tests om de website te verbeteren en de conversieratio te verhogen. A/B Testen is een methode om twee versies van een webpagina tegen elkaar te testen om te bepalen welke beter presteert, van kleine knopkleurveranderingen tot grotere pagina-aanpassingen. A/B-testen is geschikt voor kleine veranderingen die we testen met veel bezoekers, voor significante resultaten. Voor het testen van grote veranderingen gebruiken we een testlab met proefpersonen.

Bewezen resultaten

Deze case voorbeelden van Bergman Clinics, Payt en Smart Letselschade bewijzen de effectiviteit van digitale marketing optimalisatie technieken: 

+400% meer conversie

Voor Bergman Clinics

Betere user experience voor meer conversie naar aanvragen binnen de website

+58% meer aanvragen

Voor Smart Letselschade

Slim online adverteren en optimaliseren leidt tot meetbaar meer website bezoek en aanvragen

+762% groei in SEO

Voor Payt

De waarde van SEO strategie tijdens- en na een migratie naar een nieuwe website dubbel en dwars bewezen

Toepassing in verschillende fases:

In elke fase van het digitale ontwikkelingsproces zijn SEO, SEA en CRO waardevol. Hieronder ontdek je hoe deze strategieën specifiek worden toegepast in verschillende stadia van het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van een online aanwezigheid:

Ontwerpfase:

 • SEO-tools helpen bij het creëren van een effectieve contentstructuur.
 • SEA-gegevens bieden inzicht in doelgroepgedrag en helpen bij het richten van advertenties.
 • CRO-principes worden gebruikt om conversiedoelen te stellen en te testen.

Ontwikkelfase:

 • SEO is belangrijk bij het testen en optimaliseren van de website.
 • SEA helpt bij het opzetten van effectieve advertentiecampagnes.
 • CRO zorgt voor gebruiksvriendelijkheid door feedback van testgebruikers.

Productiefase:

 • SEO blijft belangrijk voor het optimaliseren van content en het vergroten van vindbaarheid.
 • SEA voor het blijven trekken van gericht verkeer.
 • CRO-technieken zijn essentieel om bezoekers te behouden en conversies te verhogen.

Van het vormgeven van een effectieve contentstructuur tot het gericht adverteren en het maximaliseren van conversies, deze strategieën vormen de drie pijlers die jouw online aanwezigheid naar nieuwe hoogten tillen. 

Even voorstellen: Loyals Group

Loyals Groep is dé bureaugroep gebouwd door en voor ondernemers. We zijn er voor de bedrijven die iedere dag de mouwen opstropen om aan de slag te gaan. Voor bedrijven en ondernemers die op zoek zijn naar hoe het beter, slimmer of sneller kan. 

Onze specialisatie is het bouwen van merken op de Nederlandse markt. Dit doen wij door een combinatie van expertise rondom strategie, groei, content en digitaal. Onder de groep vallen: Nextly, Stimmt, Gravity, PPCRN, SmartRanking, Huray & The New Dutch. Met deze labels hebben wij alle expertise die jij nodig hebt om een ijzersterk merk neer te zetten, je merk bekender en beminder te maken, en expontentieel te groeien door digitale transformatie en digitalisering.

Transformeer vandaag nog jouw online aanwezigheid

In een digitale wereld waar elke klik een kans is, vormen SEO, SEA en CRO niet slechts strategische componenten; ze zijn de drie onmisbare krachtige pijlers die samenwerken om jouw online succes te bouwen en te versterken. Dit dynamische trio stelt je in staat om niet alleen gezien te worden in de eindeloze zee van online content, maar ook om betrokkenheid te genereren, conversies te stimuleren en jouw digitale aanwezigheid naar nieuwe hoogten te tillen.

Wil je ontdekken hoe deze strategieën specifiek voor jouw bedrijf kunnen werken? Neem dan nu de volgende stap! Bezoek onze website voor meer informatie of neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Deze Knowledge Partner Blog is verzorgd door Loyals Group.

Loyals Group is Knowledge Partner van iSourcing Hub op het thema Web Development. Knowledge Partners zijn op iSourcing Hub aangesloten leveranciers en adviesbedrijven die vanuit hun expertise op een bepaald domein helpen met het opstellen en onderhouden van de Public Library vragen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

Knowledge Partner Blog

Keuzehulp bij cloudstress – Hoe kom je tot een juiste migratiestrategie?

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.