Per 1 juli 2024 worden de prijzen verhoogd. Vraag uiterlijk 30 juni een offerte op, en sluit uiterlijk 15 juli een contract met behoud van de huidige prijsstelling voor 1 of 2 jaar.

Wie kan welke data zien op iSourcing Hub?

De laatste tijd krijg ik veel vragen over wie welke data kan zien bij gebruik van iSourcing Hub. Nu het platform vraag en aanbod koppelt op steeds meer IT-onderwerpen, groeit het aantal en de verscheidenheid aan IT-leveranciers hard. Uit de vragen die zij stellen blijkt regelmatig dat ze denken te begrijpen wat iSourcing Hub doet, maar dat ze er een beetje (of zelfs flink) naast zitten. Daardoor snappen ze ook niet goed wat wij doen (en vooral niet doen) met hun data. Na een korte uitleg valt 9 van de 10 keer het kwartje en ontstaat er nog meer enthousiasme. Dus hoog tijd om deze uitleg ook eens goed ‘op papier’ te zetten.

Laatst bijgewerkt: 27 oktober 2020

Leestijd: 6 minuten

Natuurlijk kan een gesprek of een korte demo enorm verhelderend zijn, maar niet iedereen heeft daar tijd voor en nu wij zo hard groeien is ook aan onze kant de tijd beperkt. Nu zouden we ervoor kunnen kiezen om onze tijd te steken in de partijen die het wél snappen en met wie we direct zaken kunnen doen.

Mijn doel is echter om alle IT-leveranciers aan te haken en zo een collectief gemeengoed te creëren waarmee alle bedrijven, publieke instellingen en overheden uit heel Nederland snel en op effectieve wijze de beste IT-leveranciers en IT-partners kunnen vinden en selecteren. Dus wil ik met iedere IT-leverancier in gesprek.

Het belang van meer data om beter en sneller te matchen

Eerst even wat achtergrond en historie. iSourcing Hub begon in 2015 als Outsourcing Hub, met een focus op IT-outsourcing en dus op Managed Services Providers (MSP) en System Integrators (SI). Met de verbreding en onze naamsverandering in mei 2020 is er nu meer ruimte voor ieder type leverancier.

Tussen 2015 en eind 2017 groeiden we van zo’n 50 naar 100 IT-leveranciers. Eind 2018 zaten we op ongeveer 150, voornamelijk MSP’s en SI’s. Met de introductie van de iSourcing Hub-module groeiden we in 2019 naar bijna 250 IT-leveranciers. En inmiddels gaat de teller alweer richting de 400, met steeds meer andere types leveranciers: van Independent Software Vendors (ISV) en Original Equipment Manufacturers (OEM), tot Value Added Reseller (VAR) en implementatiepartners, brokers en distributeurs, etc.

Met de potentie om van honderden naar duizenden IT-leveranciers te groeien, is de grote uitdaging natuurlijk om alles zo in te richten dat de zoekende partij snel het kaf van het koren kan scheiden. Onze filosofie – gebaseerd op online datingsites – is dat een leverancier zelf het best in staat is aan te geven wat een goede match is. En dat een klant of consultant die zoekt daartoe ook flink wat criteria moet invoeren, veel meer dan een paar keywords op Googl… ehh, een internetzoekmachine.

Data invoeren voor een goede match is niet hetzelfde als data delen!

Dat betekent dus dat zowel de klanten (en/of hun externe adviseurs) als IT-leveranciers data moeten invoeren. IT-leveranciers moeten een deel van die data vooraf invoeren, want op iSourcing Hub kan de vragende partij op ieder moment een search starten. Om op basis van de door de klant ingevoerde criteria direct een accuraat zoekresultaat te tonen, is data nodig.

De data die zowel vragende als leverende partijen invoeren, wordt door ons matchingalgoritme gebruikt om te bepalen of en hoe goed partijen bij elkaar passen. Om een match te berekenen hoeft dus geen data gedeeld te worden. Bovendien wordt data, ook na totstandkoming van de match, nooit zomaar doorgezet. Data delen kan en gebeurt wel, maar alleen als de gebruiker het systeem daartoe expliciet instrueert.

Kortom, iSourcing Hub zal nooit zomaar vertrouwelijke of herleidbare data delen. De vragende partij is volledig in controle als het gaat om of en welke informatie wordt gedeeld met (zelf geselecteerde) IT-leveranciers.
En IT-leveranciers hebben ook controle over hun eigen data, waarbij het duidelijk is welke input (ten behoeve van matching) afgeschermd blijft en welke informatie (semi)openbaar is. Lees er meer over in dit feature artikel.

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan iSourcing Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.