4 redenen om bij inkoop- en selectietrajecten toch eens iSourcing Hub in te zetten

Dat iSourcing Hub uniek is en echt anders werkt dan menig alternatief, is klip en klaar voor iedere klant die ons online matchingplatform een keer heeft gebruikt. Hoe anders is dat bij mensen en bedrijven voor wie iSourcing Hub nieuw is! Dit artikel is voor iedereen die iSourcing Hub nog niet goed kent, die twijfelt of denkt dat iSourcing Hub niks voor zijn organisatie kan betekenen.

Laatst bijgewerkt: 17 november 2020

Leestijd: 5 minuten

Blog door CEO/Founder Henk Pater

4 redenen

Waarom dit artikel? Is ons verhaal niet duidelijk, of staat er niet genoeg informatie op onze website? Nee, hoewel ons verhaal vast beter kan, ligt het echte probleem ergens anders. Want wat wij verkopen is niet enkel een slim B2B-matchingsysteem, maar ook een nieuwe manier van werken. Dat zou je innovatie kunnen noemen, maar lang niet iedereen wordt daar direct vrolijk van. Soms bewust, vaker – deels – onbewust. Daarom vier redenen om iSourcing Hub te proberen, ook voor de sceptici en twijfelaars.

1. Veranderen en innoveren binnen een halfuur

Verandering is lang niet altijd comfortabel. Bovendien is ons brein zo geprogrammeerd dat we van nature argwanend zijn ten opzichte van iets nieuws – want iets nieuws is niet alleen een kans, maar ook een risico. Begrijpelijk én menselijk.

Toen ik in 2014 nadacht over het starten van een eigen onderneming, heb ik maandenlang nagedacht en vooral veel gepraat. Pas nadat ruim vijftig IT-leveranciers zo enthousiast waren dat ze ook direct een jaarabonnement vooruit wilden betalen, durfde ik het aan en was Outsourcing Hub een feit.

Mocht je erover nadenken om iSourcing Hub te proberen, dan is 20 tot 30 minuten genoeg om jezelf te overtuigen: zo lang duurt het meestal voordat het kwartje valt. Het persoonlijke verhaal, de luchtige vergelijking met online datingsites en een eerste indruk van het systeem zelf, maken het leuk én concreet.

Demo inplannen

Plan een demo van 20 minuten en laat je verrassen.

2. Twijfels wegnemen en tegendeel bewijzen

Waarom iets veranderen als het goed werkt? Dat hoor ik ook als het gaat over traditionele selectie- en sourcing-processen. Als blijkt dat inzet van iSourcing Hub betekent dat er een extra stap nodig is voorafgaand aan een RFI/RFP of tender, staat niet iedereen te springen.

Vaak realiseert men zich niet dat die (relatief kleine) investering aan de voorkant veel voordelen oplevert voor de rest van het proces. Los van onze eigen case-studies, onderschrijft steeds meer onderzoek (zoals deze scriptie) dat het vroegtijdig betrekken van de markt (Early Supplier Involvement) enorm waardevol is!

Met iSourcing Hub identificeer je relevante leveranciers om in zo’n pre-tender of pre-RFI/RFP-fase te kunnen betrekken. Ook bij twijfel kun je een poging wagen zonder risico te lopen, omdat je zelf bepaalt of, wanneer en welke data met gematchte leveranciers wordt gedeeld.

Early Supplier Involvement

Lees hier hoe iSourcing Hub via online interactie Early Supplier Involvement faciliteert.

3. De logica voor creativiteit en experimenteren

Ondanks bovenstaande argumenten durven bedrijven en overheden het soms toch niet aan om iSourcing Hub te proberen. Het schijnt zo te zijn dat veel mensen liever vasthouden aan logica en daardoor minder openstaan voor creatieve oplossingen of innovaties. Maar diezelfde logica zou nu moeten dicteren dat het soms goed is te experimenteren!

Natuurlijk begrijp ik ook dat inkoop- en IT-sourcingtrajecten vaak onder (tijds)druk staan. Er spelen allerlei belangen waardoor er weinig ruimte is om de aanpak te veranderen of een innovatieve oplossing te proberen, zelfs al zou dat wel logisch zijn.

Meestal krijg ik wel uitgelegd dat iSourcing Hub zonder risico’s kan worden ingezet; het ergste wat er kan gebeuren is dat we wat tijd in elkaar hebben geïnvesteerd. Maar tijd vrijmaken én ons systeem op tijd inzetten blijft een uitdaging…

Dus...

… maak een klein beetje tijd en vraag alvast een account aan – de rest komt wel.

4. Geen bedreiging, maar een aanvulling

Zelfs als iemand kansen ziet en aan de slag wil met iSourcing Hub, dan kunnen beleid en verantwoording richting bovenaf nog een blokkade vormen. Ik kom ook mensen tegen die bang zijn dat onze software hun werk vervangt, of die het niet vertrouwen vanwege onze relatief lage prijsstelling.

Toen we net startten, waren veel adviesbedrijven en consultants ook sceptisch of zelfs bang dat hun werk in gevaar kwam. Inmiddels weten dat iSourcing Hub een tool is waarmee zij hun werk beter en sneller kunnen doen.

Met wie we bij de eindklant praten verschilt, van IT- en leveranciersmanagement tot inkoop en contractmanagement, en zelfs de business. Onderling zitten ze niet altijd op de zelfde lijn. Soms horen we achteraf dat er ergens anders in de organisatie twijfels waren over of wij wel onafhankelijk zijn (ja, 100%) of dat men denkt dat data/leads worden doorverkocht (nee, nooit!).

Data en verdienmodel

Controleer hier wat er met data gebeurt en bekijk hier ons transparante verdienmodel.

Tot slot

Dat mensen of organisaties niet altijd direct open staan voor innovatieve oplossingen zoals de onze, dat ze meer risico’s dan kansen zien of dat ze verkeerde besluiten maken op basis van een verkeerde eerste indruk van iSourcing Hub begrijp ik. Het is soms frustrerend, omdat ik zeker weet dat iSourcing Hub een verschil kan maken en omdat het weinig tijd kost om dat te bewijzen.

Ik hoop dat de argumenten hierboven jou genoeg aanleiding geven om iSourcing Hub te proberen en er wat tijd voor vrij te maken. Het mooie van iSourcing Hub is dat je het kan inzetten op bijna iedere denkbaar IT-onderwerp. Dus er is vast wel een project of vraagstuk dat in aanmerking komt om het te proberen!

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan iSourcing Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

© 2022 iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.