Donderdag 16 mei 14:00-15:30 iSourcing Hub LIVE – Deep Dives – thema: Security
Klik hier voor meer info en gratis deelname – kijk en praat live mee, of kijk achteraf terug

Zijn we er echt klaar voor?!

Nee, deze blog gaat niet over Corona en de vraag of we echt klaar zijn om nu alle regels los te laten. Oké, ik zou dolgraag willen weten wat ons te wachten staat, maar zelfs nu het met de omikronvariant wat beter lijkt te gaan, blijft het spannend. Mijn vraag over of we er echt klaar voor zijn gaat over iSourcing Hub en vooral over of de markt er echt klaar voor is. Ik kan niet in een glazen bol kijken, maar ik denk dat jij en veel andere lezers kunnen helpen met het antwoord.

Laatst bijgewerkt: 27 januari 2022

Leestijd: 4 minuten

Blog door CEO/Founder Henk Pater

Toen ik in 2015 begon met Outsourcing Hub om vraag en aanbod in de ICT-sector op een snellere en slimmere manier bij elkaar te brengen, wist ik één ding zeker: als je op zoek bent naar de beste ‘match’, heb je zoveel mogelijk van onderstaande ingrediënten nodig:

  1. Een zo volledig en actueel mogelijk overzicht van relevante spelers, om zo geen goede matches mis te lopen;
  2. Een aantal effectieve filters of (selectie)criteria, om het kaf van het koren te scheiden en zo snel een voorselectie, long-list of zelfs een short-list op te stellen;
  3. Data die door de aanbodzijde (vooraf) is klaargezet en continu wordt bijgewerkt, zodat de vraagzijde van het platform real-time kan zoeken, filteren, analyseren en selecteren;
  4. Content die door de aanbodzijde wordt bijgehouden, zodat de vraagzijde de matches nader kan onderzoeken aan de hand van relevante informatie;
  5. Een of meerdere interactieve stappen, met een proces van vraag-en-antwoord, omdat het nu een niet mogelijk is om alle vragen real-time zonder enige context beantwoord te krijgen;
  6. Een manier om de zoekende/vragende partij te faciliteren of zelfs te stimuleren veel eerder dan gewend de markt te betrekken (Early Supplier Involvement);
  7. Een paar innovatieve features om het proces te versnellen, vroegtijdige interactie te stimuleren of effectiever te maken, en om het werk leuk of zelfs verrassend te maken.

Als je bovenstaande ingrediënten (tijdig) in je aanpak hanteert, garandeer ik je dat je daarmee de kans op een beter besluit vergroot – en daarmee ook de kans op een succesvol vervolg. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een IT-leverancier voor een grote outsourcing deal, de selectie van (de implementatiepartner voor) software, de beste partner voor een project of een specialist voor een acuut probleem.

Vandaar ‘Smarter Sourcing, Better Choices’. Waarbij het overigens niet uitmaakt of je vanuit IT, inkoop, contractmanagement of sourcing- en leveranciersmanagement de inzet van iSourcing Hub initieert. Als het maar gebeurt, en het liefst op tijd. Want de basis voor een goede samenwerking en een goede relatie wordt al vroeg in de Sourcing Lifecycle gelegd. Sla je ingrediënten over, of betrek je de markt te laat, dan is het risico op een bitter (na)smaak groot.

Los van de risico’s liegt het aantal complimenten en prachtige quotes die we een tijd geleden verzamelden er ook niet om. Toch zien sommigen in eerste instantie vooral issues in plaats van voordelen, bijvoorbeeld omdat moet worden bepaald door wie, wanneer en waarvoor iSourcing Hub het beste kan worden ingezet (waarover meer in mijn volgende blog).

In mijn werk en gesprekken met klanten zie ik nog te vaak dat bepaalde stappen of ingrediënten worden overslagen, bijvoorbeeld omdat er geen tijd voor is of omdat men simpelweg denkt er een ‘short-cut’ is naar snel resultaat. Of spreek ik met mensen die iSourcing Hub wel zien zitten, maar uiteindelijk terugvallen op hoe ze het altijd al deden.

Mijn vraag aan jullie om een goed te kunnen bepalen of de markt er klaar voor is: welke van de bovenstaande 7 ingrediënten wordt wel eens overgeslagen en wat is er binnen jouw organisatie nodig om in jullie aanpak iSourcing Hub mét alle 7 ingrediënten te  hanteren?

Willen jullie me helpen door wat input te geven? Dat kan via deze LinkedIn post. Ik kom er begin februari op terug met een nieuwe blog, waar ik verder in ga op hoe ik de groei van iSourcing Hub voor me zie en waarom het zo belangrijk is te begrijpen in welke opzichten de markt goed of juist nog niet echt klaar is voor iSourcing Hub.

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan iSourcing Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.