iSourcing Hub LIVE! #5 komt er aan! Praat mee over Trends, Partnerships en Kennisdeling! Klik hier om deel te nemen aan het event.

Adoptie is van onschatbare waarde bij de transitie naar een moderne werkplek

De wijzigingen op IT-gebied gaan razendsnel en voor de meeste bedrijven en organisaties is vaak ondoenlijk om alle benodigde kennis en kunde zelf in huis te hebben. De complexe technologie zorgt ervoor dat de business veel meer vragen stelt aan IT dan vroeger, maar met de steeds veranderende cloud van Microsoft is het voor de gemiddelde IT-afdeling een enorme uitdaging om op de hoogte te blijven. Hoe ga je als organisatie om met deze veranderde dynamiek? Het sleutelwoord: adoptie.

Laatst bijgewerkt: 27 november 2020

Leestijd: 3 minuten

Gastblog door Tom de Bakker, Marketeer bij Wortell (Knowledge Partner van iSourcing Hub op het thema Digital Workplace).

Technologie is continu in ontwikkeling. En die ontwikkeling versnelt al tientallen jaren. Dat geeft ons aan de ene kant een vrijwel eindeloze hoeveelheid technologische mogelijkheden. Maar aan de andere kant zien we dat het gat tussen deze technologische mogelijkheden en de mate waarin mensen en bedrijven in staat zijn hier gebruik van te maken al sinds de jaren ’80 groter wordt (bron: Gartner ‘Digital Dexterity Gap’, 2018).

Even voorstellen: Wortell

Bij Wortell is het ons doel om het gat tussen de eindeloze mogelijkheden die tot onze beschikking staan, en de mate waarin mensen en bedrijven hier gebruik van maken, zo klein mogelijk te maken.

Wij geven mensen de technologie én de vaardigheden om succesvol te kunnen zijn in hun werk. Dat doen we bijvoorbeeld door gebruikers te leren beeldbellen met Microsoft Teams. Door een migratie uit te voeren naar de Azure-cloud. Of door een IT-manager te helpen de transitie te maken naar een regieorganisatie. Allemaal bouwstenen waarmee we steeds een stapje dichterbij ons doel komen.  Technologie is vandaag de dag zó ingewikkeld dat je als organisatie een helpende hand nodig hebt. Daarom leveren wij onze producten als echte as-a-service-oplossingen.

Wortell zorgt dat de eindgebruikers snel van start kunnen gaan met hoogwaardige oplossingen die zeer toekomstvast zijn. Je moet je volledig kunnen wijden aan dat wat het meest telt: je mensen en je organisatie. Daarom begeleiden we de mensen binnen je organisatie optimaal bij het omgaan met de moderne werkplek. Met onze aanpak zetten we hen in hun kracht, zodat zij zich 100% kunnen concentreren op hun werk en het beste uit zichzelf kunnen halen.

Als Knowledge Partner op het thema Digital Workplace ondersteunen we iSourcing Hub bij het opbouwen en onderhouden van de Public Library: een bibliotheek met slimme vragen die alle gebruikers met een IT-vraagstuk kunnen inzetten in hun zoektocht naar de juiste leverancier.

Digitale vaardigheden spelen een essentiële rol in elk beroep en in elke carrière. In de praktijk blijkt dat veel eindgebruikers hier best nog wat ondersteuning bij kunnen gebruiken. Iedereen heeft zijn eigen manier van werken, maar vaak kunnen werkzaamheden op de computer nét op een makkelijkere en slimmere manier worden uitgevoerd. Bij de transitie naar een moderne werkplek, speelt ‘adoptie’ dan ook een sleutelrol.

Nu kun je dit op verschillende manieren insteken. Online zijn natuurlijk allerlei soorten cursussen en trainingen beschikbaar. Ook kun je medewerkers in een klassikale vorm, gezamenlijk met anderen de zelfde cursus laten volgen. Of ze één-op-één trainingen geven volgens een vooraf vastgesteld lesplan. Zo’n cursus is helaas nooit perfect op het individu afgestemd, want ieder individu is anders. Het kennisniveau verschilt van persoon tot persoon, de één leert beter solo, terwijl de ander meer baat heeft bij leren in groepsvorm, of ‘door het gewoon te doen’.

Maar er zijn ook modernere manieren, bijvoorbeeld door chatbots tips en tricks te laten geven. Uiteindelijk zou het het mooiste zijn als iedereen op zijn eigen manier kan leren. Waarbij tegelijkertijd de medewerker dát kan leren wat hij of zij op dat moment nodig heeft.

Adoptie is een doorlopend proces

Een kortlopend traject is adoptie zeker niet, het komt pas echt tot zijn recht als het wordt vormgegeven als een doorlopend proces. Het beste werkt het als je op doorlopende basis kennis de organisatie inbrengt die altijd up-to-date is. Dat geeft de nodige duidelijkheid aan de gebruikers en dat is ook belangrijk, is onze ervaring. We merken dat die duidelijkheid met name wordt gezocht op vragen als: wat krijg ik, wanneer heb ik het en wat kost het?

Wortell heeft hier daarom de dienst ‘Digitaal Vitaal’ voor in het leven geroepen. Hiermee krijg je kant-en-klare tools en content en het wiel hoeft dus niet steeds opnieuw uitgevonden te worden. Zo kunnen bedrijven en organisaties snel starten en weten de eindgebruikers waar ze aan toe zijn. ‘Adoptie as a Service’, als het ware.

Om adoptie zo goed mogelijk te laten slagen, is het belangrijk om een adoptieteam te vormen. Dit team houdt het gehele proces in de gaten en draaiende en neemt beslissingen. Het is daarbij van belang om geen beslissingen te nemen op basis van onderbuikgevoel, maar op harde cijfers. Door continu te meten en eindgebruikers uit te vragen, kun je bijvoorbeeld een dashboard opbouwen waar in real-time overzichtelijk alle key-onderdelen worden weergegeven. Meten is weten en hoe meer je weet, hoe gerichter je kan bijsturen.

Download het e-book Remote Everything

De digitale werkplek is momenteel geen keuze, maar een noodzaak. We zitten midden in een transformatie. De vraag is: hoe kun je daar het beste mee omgaan? Klik hier om het e-book ‘Remote Everything’ te ontvangen.

Digitale transformatie

Dankzij de overstap naar de moderne werkplek, kan de IT-afdeling alle tijd en energie besteden aan de realisatie van de digitale transformatie. IT hoeft namelijk geen tijd meer te besteden aan het draaiend houden van een technische infrastructuur en zo kunnen zij als businesspartner van de organisatie meedenken en meebouwen aan oplossingen die de organisatie echt verder helpen.

Wortell is Knowledge Partner van iSourcing Hub

Deze Knowledge Partner Blog is verzorgd door Tom de Bakker, Marketeer bij Wortell
Wortell is iSourcing Hub Knowledge Partner op het thema Digital Workplace. Knowledge Partners zijn op iSourcing Hub aangesloten leveranciers en adviesbedrijven die vanuit hun expertise op een bepaald domein helpen met het opstellen en onderhouden van de Public Library vragen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.