Per 1 juli 2024 worden de prijzen verhoogd. Vraag uiterlijk 30 juni een offerte op, en sluit uiterlijk 15 juli een contract met behoud van de huidige prijsstelling voor 1 of 2 jaar.

Veilig, samen op reis door de wolken

De moderne werkplek neemt snel in populariteit toe. Medewerkers willen altijd en overal kunnen samenwerken, vanaf ieder willekeurig apparaat. De moderne werkplek kent dan ook vele voordelen. Maar toch zijn er twee belangrijke aspecten die niet uit het oog verloren moeten worden bij de transformatie naar de moderne werkplek. Ten eerste de gebruikersadoptie: waardoor gebruikers functionaliteiten maximaal kunnen benutten en de efficiëntie verhoogd wordt. Ten tweede de veiligheid, om te voorkomen dat de organisatie ten prooi valt aan cybercriminaliteit.

Laatst bijgewerkt: 14 juli 2022

Leestijd: 9 minuten

Gastblog door Berry Roemgens, Pre-Sales Consultant bij The Computer Company (Knowledge Partner op het thema Modern Workplace)

Van traditioneel naar modern

De afgelopen periode is de vraag naar digitale samenwerking groter geworden. Bij TCC The Computer Company merken wij dat het mobiele werken de aard van de werkzaamheden heeft veranderd. Om dit te ondersteunen passen wij vrijwel altijd een Cloud-first strategie toe. Met deze strategie kies je voor applicaties in de Cloud, die het samenwerken tussen personen eenvoudig maken. Hierdoor verplaatsen wij steeds meer applicaties en data naar de Public Cloud, applicaties worden steeds meer afgenomen als SaaS (Software as a Service).

Een traditionele werkplek past dus steeds minder. De complexe infrastructuur die vereist is om een traditionele werkplek te faciliteren, is vele malen duurder in beheer, onderliggende hardware en licenties. Een moderne werkplek is goedkoper in beheer, infrastructuur is nagenoeg niet meer nodig en licenties betaal je enkel naar daadwerkelijk gebruik. Bovendien werk je met een moderne werkplek eenvoudig samen ‘altijd, overal, veilig en vanaf ieder willekeurig apparaat’.

Ontzorg je gebruikers

Naast het financiële aspect, zijn ontzorging en eenvoud andere belangrijke redenen om over te stappen naar de moderne werkplek. Doordat alle applicaties zich in de Cloud bevinden, is het voor de gebruiker mogelijk om basis van één inlog toegang te krijgen tot alle applicaties en data. In één oogopslag worden alle beschikbare applicaties en databronnen op een eenvoudige manier gepresenteerd.

Zodra de gebruiker inlogt, ziet diegene de presentatielaag van de moderne werkplek. Dit is een online portaal die zich uitstekend leent als sociaal intranet. Gebruikers communiceren met elkaar en blijven geïnformeerd. In de zorgsector is het bijvoorbeeld enorm belangrijk om up-to-date zorgprotocollen te presenteren en cliëntgegevens te raadplegen en/of te muteren.

De presentatielaag brengt alle applicaties, databronnen, informatie- en communicatiestromen bij elkaar. Wij bouwen de presentatielaag op basis van Workspace 365. Een intuïtief online portaal die persoonlijk is, supergaaf uitziet en op ieder willekeurig apparaat goed tot zijn recht komt.

Samen op reis

Om de introductie van de moderne werkplek te laten slagen ga je vanaf dag één samen met je gebruikers op reis door de wolken. We noemen dit gebruikersadoptie. Betrek je gebruikers meteen bij ideevorming over de inrichting. Gebruikers denken mee over de functionele inrichting, ze geven goed aan welke informatie- en communicatievoorzieningen ze nodig hebben. Dit is meteen de eerste stap in het adoptieproces.

Wat volgt is een compleet adoptieprogramma. Wij hebben een adoptieprogramma ontwikkeld om bewustwording en enthousiasme te creëren. Dit breiden wij uit naar het trainen van gebruikers tot aan de uitlevering en instructie door trainers op de werkvloer.

Zijn we er dan? Nee. Na oplevering evolueert de moderne werkplek. Deze verandert continu, echter wel op een positieve manier, want nieuwe functionaliteiten worden continu toegevoegd. Dit betekent dat trainingen ook continu up-to-date gebracht worden. Na de oplevering van de moderne werkplek zetten wij het trainen van gebruikers voort, door middel van korte instructievideo’s en persoonlijke begeleiding. Hierdoor wordt functionaliteit maximaal benut en wordt de efficiëntie van gebruikers verhoogd.

“Om de introductie van de moderne werkplek te laten slagen ga je vanaf dag één samen met je gebruikers op reis door de wolken. We noemen dit gebruikersadoptie. Betrek je gebruikers meteen bij ideevorming over de inrichting. “

Veilig samenwerken

Adoptie en training zijn belangrijk, maar een veilige manier van werken is minstens zo belangrijk! Geregeld komt in het nieuws dat een bedrijf ten prooi is gevallen aan een virusuitbraak of cybercriminaliteit. Onderdeel van onze moderne werkplek is een goed informatiesecuritybeleid. Wij zien dit als een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. De moderne werkplek leveren wij standaard met onze security baseline, die niet onderhandelbaar is. Dit klinkt stringent, maar is noodzakelijk voor ieders digitale veiligheid. Dit gaat terug naar de basis met een goed patchmanagementbeleid en het verbannen van niet ondersteunde softwareversies. Zeker niet uitputtend, maar onderdeel van onze standaard baseline zijn Endpoint Security, Multi-Factor Authenticatie (MFA), Mobile Device Management (MDM) en firewalling.

Nieuwsgierig naar de moderne werkplek en onze aanpak? Neem contact met ons op!

Berry Roemgens
Pre-Sales Consultant

Even voorstellen: TCC The Computer Company

TCC The Computer Company is in 1987 opgericht in Maastricht, Zuid-Limburg. In 2016 versterkten wij onze organisatie met Perfection Automatiseringen, gevestigd in Tilburg, Noord-Brabant.

Wij zijn een full-service ICT-dienstverlener die zich focust op het leveren van Managed Services. Ons doel is de klant op weg helpen naar de digitale transformatie. Met een team van zo’n 60 IT-professionals zijn wij dan ook een betrouwbare partner voor veel verschillende typen bedrijven.

“Wij meten ons succes aan het succes van onze klanten.”

TCC The Computer Company: Wat is het belangrijkst?

“Nauwe samenwerking met onze klanten. Daarom streven wij dagelijks naar het implementeren van oplossingen die aan al de behoeftes voldoen. Wij zorgen voor orde in de chaos van het complexe IT landschap. Daarnaast verzorgt TCC The Computer Company een breed aspect aan Business Solutions, vanuit beide vestigingen.

Onze klanten waarderen de persoonlijke aanpak, de snelle service, het meedenkend vermogen en het samenwerkend karakter van onze medewerkers. Door jarenlange relaties met onze leveranciers en partnerships met technologische innovators bieden wij de meest moderne oplossingen. Onze collega’s breiden voortdurend hun kennis uit en zijn gecertificeerd in alle relevante technieken.

Met intensieve samenwerking verdiepen wij ons in jouw organisatorische behoeftes. Vanuit technologisch oogpunt vullen wij deze behoeftes in. Zo blijft er meer tijd over voor jouw organisatie om zich focussen op de bedrijfsdoelstellingen.”

Kijk voor meer informatie op thecomputercompany.nl, of volg TCC The Computer Company op LinkedIn, Instagram en Facebook.

Deze Knowledge Partner Blog is verzorgd door TCC The Computer Company.

TCC The Computer Company is Knowledge Partner van iSourcing Hub op het thema Modern Workplace. Knowledge Partners zijn op iSourcing Hub aangesloten leveranciers en adviesbedrijven die vanuit hun expertise op een bepaald domein helpen met het opstellen en onderhouden van de Public Library vragen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.