Outsourcing Hub is vanaf nu iSourcing Hub – wat betekent dat voor het systeem?

Nu Outsourcing Hub en iSourcing Hub officieel samengaan onder de naam iSourcing Hub, verandert daarmee ook de naam van ons systeem. Los van een nieuwe naam en een aangepast logo, verandert er in eerste instantie niet zoveel. Alle bestaande functionaliteit blijft gewoon beschikbaar. Daarnaast krijgt de nieuwe Custom Search uiteraard meer aandacht. In deze blog zet ik de belangrijkste zaken/elementen op een rij.

Laatst bijgewerkt: 25 mei 2020

Leestijd: 5 minuten

Eerst even een stap terug: Als ik het heb over ‘het systeem’ of ‘het platform’, dan doel ik op alle functionaliteit die achter de login beschikbaar is én beschikbaar wordt – we releasen vrijwel wekelijks verbeteringen en nieuwe features. De focus ligt daarbij op de Custom Search en de zaken daaromheen Het mooie is dat verbeteringen aan de Custom Search soms ook bruikbaar zijn voor de Light Search of Standard Search, win-win dus.

Nu iSourcing Hub veel breder inzetbaar is, realiseren zowel bestaande als nieuwe gebruikers zich steeds beter en vooral vaker dat ‘de Hub’ hen kan ondersteunen. Door de toename van het aantal Custom Searches krijgen we steeds meer feedback over wat beter kan. Door vragen of ideeën van klanten leren we ook nog bij over wat nodig is om de Custom Search nog breder inzetbaar te maken.

Gratis inzet van de Custom Search

Daarom mogen klanten en adviseurs de Custom Search onder bepaalde voorwaarden gratis gebruiken. Ons team levert daarbij extra support met als doel feedback te verzamelen en daarbij ook de kwaliteit richting de IT-leveranciers te borgen.

IT-leveranciers moeten immers voor elk thema waarop ze actief zijn data invullen om accurate en real-time matching mogelijk te maken. Bij nog te vullen (nieuwe) thema’s brengen we in overleg met de zogenaamde ‘launching customers’ via desk research de relevante IT-partijen en thema-specifieke criteria in kaart. Zo is de klant geholpen en wordt ‘de Hub’ stap voor stap steeds verder verrijkt en waardevoller.

Andere elementen

Bij iSourcing Hub denken de meeste gebruikers aan de Custom Search en dat is logisch. Maar om de Custom Search te laten werken en écht waardevol te maken, is er veel meer nodig. Achter de Custom Search gaan vier essentiële elementen schuil. Ik vermoed dat er nog wel wat aan gesleuteld gaat worden, dus qua systeem zul je vooral hier veranderingen zien. Dit is wat je moet weten:

 • Thema’s
  Als je iSourcing Hub ziet als een verzameling van ‘hubs’ die elk op een specifiek IT-onderwerp vraag en aanbod kunnen samenbrengen, dan zijn de thema’s daarvoor de basis. Met nu al ruim 160 ‘hubs’ en de mogelijkheid om instant nieuwe thema’s toe te voegen, is iSourcing hub extreem flexibel en schaalbaar.

Na inloggen zien alle gebruikers de thema’s terug via het hoofdmenu Domains. Alle gebruikersgroepen kunnen nieuwe thema’s aanvragen. Nieuw toegevoegde thema’s worden actief gemeld aan IT-leveranciers.

 • Public Library
  Een (nieuw toegevoegd) thema is in eerste instantie nog een lege ‘hub’. Via de Public Library worden automatisch standaard criteria en vragen toegevoegd. Daarnaast kunnen gebruikers, in het bijzonder Knowledge Partners, voor elk thema specifieke criteria/vragen toevoegen en kennis delen.

Door in het systeem op een thema (domain) te klikken krijg je toegang tot de Public Library. Vooralsnog is de Public Library, inclusief alle thema-specifieke door Knowledge Partners toegevoegde criteria/vragen voor iedereen toegankelijk. Op termijn hangt de toegankelijkheid af van het type abonnement.

Probeer nu

Je kunt deze functionaliteit nu gratis inzetten. Maak er gebruik van en ervaar hoe het werkt! Heb je nog geen account, dan kun je dat gratis aanmaken. Wil je een demo of support? Neem dan even contact op.

 • Invite Provider Feature
  Voor veel thema’s zullen de komende tijd nieuwe IT-partijen uitgenodigd moeten worden om een volledig beeld te krijgen. Nieuwe en reeds aangesloten IT-partijen kunnen voor (nieuwe) thema’s aangeven in welke mate zij daarop actief zijn en indien nodig direct de criteria/vragen in de Public Library beantwoorden.

We moedigen gebruikers van harte aan om dit te doen: mis je bepaalde partijen, stuur ze gerust een uitnodiging. Op dit moment kunnen (eind)klanten en IT-consultants nieuwe IT-leveranciers uitnodigen als onderdeel van de Custom Search, of in het algemeen. De algemene optie heeft de voorkeur, omdat IT-leveranciers dan voorafgaand aan een search de gelegenheid hebben de benodigde data vooraf in te vullen.

 • Real-time Matching/Filters
  Zodra voldoende relevante IT-partijen zijn aangehaakt en zij de Public Library hebben gevoed met data, is real-time matching mogelijk via de Custom Search. Het mooie is dat de antwoorden worden bewaard voor hergebruik. Zo heb je vaak antwoord op de vraag, zonder ‘m echt te hoeven stellen (sturen) aan de markt en zonder dat je hoeft te bedenken aan wie je de vraag het beste kan stellen.

Deze optie was al beschikbaar via de Light Search en Standard Search, maar dan vooral gericht op IT outsourcing en managed services. Met bovengenoemde drie elementen als basis kan het real-time matchen en filteren nu ook via de Custom Search op elk IT-thema. Op dit moment beschikbaar voor zowel (eind)klanten als IT-consultants om geschikte IT-leveranciers in kaart te brengen en/of te bevragen.

Verder…

Wanneer je als klant of adviseur inlogt, zie je alle beschikbare zoekproducten die gratis gestart kunnen worden, met extra nadruk op de Custom Search. IT-leveranciers zien hun bekende omgeving en krijgen daarnaast een melding over welke additionele data alvast gevuld kan worden. Start iemand een nieuwe Custom Search, dan krijgen IT-leveranciers die voor het betreffende thema nog niet alle criteriavragen hebben beantwoord, een reminder om dat alsnog zo snel mogelijk te doen.

Zo wordt iSourcing Hub stap voor stap en met elke nieuwe vraag en elke nieuwe search verrijkt met nieuwe match-/zoekcriteria en slimme open vragen, alsmede nieuwe IT-spelers en hun data (antwoorden op criteria/vragen). We nodigen je graag uit om het eens te proberen: de Custom Search kan onder voorwaarden gratis uitgevoerd worden. Probeer het direct of maak een afspraak voor een demo of advies. We denken graag met je mee!

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan de Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.