Donderdag 16 mei 14:00-15:30 iSourcing Hub LIVE – Deep Dives – thema: Security
Klik hier voor meer info en gratis deelname – kijk en praat live mee, of kijk achteraf terug

Technologie Kieswijzer

Al jaren wordt er door de tech-sector in Nederland gepleit voor het aanstellen van een Minister van Technologie. Maar als jij dit ook wilt, als jij ook vindt dat er te weinig ICT-kennis in het parlement en in de regering is, bij welke politieke partij moet je dan zijn? De vandaag gelanceerde Technologie Kieswijzer gaat je hierbij helpen.

Laatst bijgewerkt: 18 februari 2021

Leestijd: 4 minuten

Door Onno Karman, Co-Founder en Manager External Communications van iSourcing Hub

Jaar in jaar uit zie ik Michiel Steltman pleiten voor een minister van ICT. Een minister die specifiek op dit maatschappij-brede onderwerp verantwoordelijkheid draagt en daar ook op kan worden aangesproken. Het zou mooi zijn als dit nu eindelijk eens echt van de grond komt. Want als je kijkt naar hoe de top van het bedrijfsleven vaak wordt ingedeeld, dan is er naast de CEO en CFO ook een CTO. In het huidige (demissionaire) kabinet is Mark Rutte de CEO, is Wopke Hoekstra de CFO, maar wie is de CTO?

Arjen Lubach benoemde het in zijn laatste uitzending van Zondag met Lubach zo: “We leven in een digibetocratie. We worden bestuurd door mensen die geen reet snappen van computers en digitale veiligheid. Er is heel weinig kennis in de Tweede Kamer over digitale zaken en dat is een groot probleem.”

Het bleek voor de redactie van het programma erg lastig om bij de politieke partijen kandidaten te vinden die echt verstand van technologie hebben. Die snappen hoe het werkt en wat er speelt. En dat is vreemd, want de grote vraagstukken van deze tijd en de grootste politieke problemen van de afgelopen maanden – of zelfs jaren – hebben allemaal met technologie te maken, met de toeslagenaffaire als recent triest dieptepunt.

Er moet dus meer technologische kennis in de regering en het parlement komen en als het even kan ook een Ministerie van Digitale Zaken – of welke naam je er ook aan geeft. Als dit voor jou ook een belangrijk punt is, wat mede jouw keuze gaat bepalen op 17 maart, welke partij vertegenwoordigt jou dan het best? Daar was tot vandaag best lastig achter te komen. In de reguliere stemwijzers is namelijk niet of nauwelijks aandacht voor IT.

Technologie Kieswijzer

Maar nu is daar dus de Technologie Kieswijzer. In 17 vragen over allerlei technologiegerelateerde onderwerpen word je aan het denken gezet en kom je te weten welke politieke partijen voor jou de beste match zijn. Er is expres niet gekozen voor een binaire vraagstelling. Er zijn dus geen ja/nee vragen, maar je krijgt steeds vijf antwoorden voorgeschoteld die soms dicht bij elkaar liggen, maar je de andere keer kunnen verrassen vanwege de onverwachte invalshoek.

Er zijn vragen over digitalisering, advertenties, online privacy en cybersecurity, maar ook vragen over het stemproces, beïnvloeding van verkiezingen en nepnieuws. Na zeventien vragen kun je vervolgens aangeven wat de belangrijkste drie onderwerpen voor jou zijn en dan krijg je op die onderwerpen nog de toelichting te zien van de partijen die het best matchen.

Slimme vragen

De vragen en de mogelijke antwoorden zijn duidelijk opgesteld door mensen die verstand van zaken hebben. En dat is precies hoe het bij iSourcing Hub ook in zijn werk gaat. Knowledge Partners stellen slimme vragen op voor de Public Library van het thema waar ze in gespecialiseerd zijn. Heb je als bedrijf bijvoorbeeld behoefte aan een nieuw Helpdesksysteem, dan hoef je niet het wiel opnieuw uit te vinden en kun je gebruik maken van onderscheidende slimme vragen en vragen die vaak gesteld worden. Omdat de op dat thema aangesloten IT-leveranciers vaak de vragen al hebben beantwoord, kan er zo real-time gematcht worden en krijg je snel een overzicht van geschikte partijen.

Het leuke is: wanneer ik aan vrienden en familie uitleg wat iSourcing Hub is en hoe het platform werkt, gebruik ik al jaren de vergelijking met de stemwijzer. Maar wat bij de stemwijzer niet kan, kan bij de Custom Search wel: je kunt naast de al voorbedachte slimme vragen ook nog je eigen vragen stellen aan de gematchte leveranciers. Door die vragen tijdig te stellen en interesse te polsen, maak je een nog beter onderbouwde keuze als het gaat om de meest geschikte leveranciers. Dat zou voor de Technologie Kieswijzer niet werken (miljoenen burgers die vragen zouden stellen), maar B2B kan dat prima. Verschil moet er zijn, nietwaar!

Onno Karman

Blog door Onno Karman, Co-Founder & Manager External Communications bij iSourcing Hub. Heb ik je interesse gewekt, of wil je met mij sparren over het platform? Neem gerust contact op via onno.karman@isourcinghub.nl.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.