iSourcing Hub LIVE! #4 gemist? Bekijk de opname van dit event en vorige iSourcing Hub LIVE! events hier.

Mission possible, abundance is our future!

In het laatste blog was de belofte: meer inzicht in nieuwe kansen en mogelijkheden als je eenmaal voldoende vraag en aanbod bij elkaar hebt gebracht. Dat hebben we geweten…

Laatst bijgewerkt: 31 juli 2015

Leestijd: 5 minuten

Deze blog is eerder verschenen op OutsourcingHub.nl. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcing Hub.

Deze blog heeft niet zonder reden vier maanden op zich laten wachten; er waren toen al kansen en mogelijkheden zat, maar na ons nieuws dat we de belangrijke mijlpaal van 50 aangesloten providers hadden bereikt, en verder in gesprek gingen met onze Founding Partners en consultancy firms die als Knowledge Partner hun steentje willen bijdragen (waarover later meer), ontstond echt een ‘abundance’ aan ideeën.

De term abundance ken ik van de Singularity University. Peter Diamandis, voorzitter van  Singularity University (en u wellicht ook bekend van de X Prize Foundation) is behoorlijk optimistisch over de toekomst. Want, zo stelt hij: abundance – oftewel overvloed – is our future! Een must-see voor eenieder die in een sombere of pessimistische staat verkeert.

Diamandis’ stelling is simpel en met tal van voorbeelden te onderschrijven: technologie is uiteindelijk de ultieme oplossing voor vrijwel al onze (globale) problemen. Denk aan oneindig veel renewable energie, waarmee vervolgens het tekort aan schoon drinkwater en voedsel wordt opgelost, milieuvervuiling wordt beperkt of waarmee zelfs de sahara wordt bebost. Denk aan wat we allemaal met 3D-printing kunnen of wat technologie in de medische sector kan betekenen.

En die technologie hoeft niet van een miljardenconcern te komen. Zo kan een 15-jarige scholier met slechts toegang tot internet een ontdekking doen die de medische wereld op haar grondvesten doet schudden; hij ontwikkelde een test die oa alvleesklierkanker in een veel eerder stadium kan ontdekken – 168x sneller, 26.000x goedkoper en 400x gevoeliger, en dat met hulp van Google en Wikipedia.

In onze eigen Nederlandse achtertuin zijn ook fantastische voorbeelden te vinden: the Ocean Cleanup en Mars One bijvoorbeeld. Nieuwsgierig geworden? Neem 52 minuten de tijd voor het hele verhaal door Tegenlicht.

Mission possible

De mensen achter deze initiatieven denken in kansen en mogelijkheden, ook al lijkt het een mission impossible: de oceaan ontdoen van al het plastic, een bemande ruimtereis naar Mars (zonder terug te keren by the way en met maar liefst ruim tweehonderdduizend (!) sollicitanten). De pessimisten onder ons roepen: kan niet! Maar zij zouden inmiddels beter moeten weten.

Ik kan van mijn eerste gesprekken vorig jaar over Outsourcing Hub nog goed herinneren hoe groot het contrast was tussen enthousiasme en scepsis. Er zaten ‘prachtige’ reacties tussen: “dit is zo’n fantastisch idee, en dat het nog niet bestaat zegt mij genoeg – dan kan het niet, of is het al een keer geprobeerd en niet gelukt”. Right…

Destijds had ik als beginnende ondernemer nog geen pasklaar antwoord op alle tegenargumenten. Gelukkig zijn er mensen als Peter Diamandis, die helpen met de overtuiging dat technologie bijna alles kan oplossen. En gelukkig zijn er de pessimisten, de conservatievelingen en de bangeriken, want met hun feedback en kritische kanttekeningen kunnen we iets bouwen waar uiteindelijk iedereen wat aan heeft. Inmiddels kan ik vrijwel ieder tegenargument weerleggen: het antwoord komt als kans of mogelijkheid. Middels technologie, of juist door de menselijke interactie/interventie in te bouwen.

Nieuwe kansen en mogelijkheden voor Outsourcing Hub zijn er dus in overvloed. Maar als lean start-up is het onze uitdaging om focus aan te brengen. Wij zitten ramvol met ideeën en oplossingen, maar we beginnen gewoon met het begin: een systeem bouwen dat de problematiek bij IT-outsourcingselectieprocessen aanpakt, en laten zien dat het werkt. Oneindig veel sneller, tig keer nauwkeuriger en vele malen (of we de 26.000x gaan halen betwijfel ik) goedkoper!

En daarna? Abundance is the future, ook voor Outsourcing Hub. Mission possible!

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan de Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Keuzehulp bij cloudstress – Hoe kom je tot een juiste migratiestrategie?

Vacatures

Vacature Sales Development Representative

Knowledge Partner Blog

Wat heeft Rechtmatigheidsverantwoording te maken met risicomanagement?

Blog van Henk Pater

Een blogje over software brokers enzo

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.