Per 1 juli 2024 worden de prijzen verhoogd. Vraag uiterlijk 30 juni een offerte op, en sluit uiterlijk 15 juli een contract met behoud van de huidige prijsstelling voor 1 of 2 jaar.

Houd je data onder controle!

Data bevinden zich tegenwoordig ‘all over the place’, zeker nu thuiswerken sinds het afgelopen jaar de standaard is geworden, mede als gevolg van COVID-19. Deze verandering begon natuurlijk al eerder: van data on-premise naar datacenters en andere SaaS-oplossingen. Het produceren en verspreiden van data is zichtbaar toegenomen de laatste jaren en de grote uitdaging is: “Hoe houd je het onder controle?” De noodzaak neemt toe om data te managen en te órkestreren’. Jouw data moeten altijd zichtbaar zijn en de juiste aandacht voor security en compliance is een must.

Laatst bijgewerkt: 30 juni 2021

Leestijd: 5 minuten

Gastblog door Edwin Weijdema, Global Technologist, Office of the CTO bij Veeam (Knowledge Partner op het thema Cloud Data Management)

Door de toename van het thuiswerken is ook de noodzaak ontstaan om meer zicht te krijgen en houden op het gebruik van bedrijfsdata. Bedrijven schaften snel Microsoft (Office) 365 aan toen mensen ineens niet meer naar kantoor mochten komen. Maar ze hebben niet (goed) nagedacht over de beveiliging van alle data waarmee mensen thuis aan de slag gaan, of over compliancy. Microsoft is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van jouw data; dat ben je als bedrijf zelf.

Daarnaast is het van cruciaal belang dat externe werknemers verbonden blijven. Zelfs met de snelle internetverbinding van vandaag moeten bedrijven ervoor zorgen dat hun verbindingen op afstand veilig zijn. Bedrijfsactiviteiten moeten vertrouwelijk en beschermd blijven tegen indringers.

Voor Veeam is het belangrijk om uit te leggen dat het beveiligen van data niet ophoudt met alleen het maken (en eventueel herstellen) van een back-up.

Even voorstellen: Veeam

Veeam Software is koploper op het gebied van back-upoplossingen die voor Cloud Data Management™ zorgen. Veeam biedt één platform voor modernisering van back-ups, snellere invoering van de hybride cloud en beveiliging van uw gegevens. Onze oplossingen zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken, voldoende flexibel voor elke omgeving en altijd beschikbaar.

Behoud van het vertrouwen van klanten heeft de hoogste prioriteit. Met de toename van cyberaanvallen kan elke inbreuk aanzienlijke schade tot gevolg hebben. Implementeer een sterk fundament van back-up, compliance en intelligent herstel en bescherm uw gegevens tegen aanvallen zoals ransomware. Ons platform is open en vormt een aanvulling op een breed ecosysteem van partners, zodat onze oplossing eenvoudig in elke klantomgeving kan worden geïntegreerd.

Veeam is software-defined en hardwareonafhankelijk. Klanten profiteren van de allerbeste oplossingen en ultieme flexibiliteit. Veeam is een 100% channel gefocust en daardoor een sterke band met veel iSourcing Hub partners. Veeam wil graag de gesprekspartner zijn op het gebied van Cloud Data Management voor partners en eindgebruikers. Meer informatie: veeam.com

Cloud Data Management

Dat data “all over the place” is, daar is COVID-19 niet zo zeer de oorzaak van. De weg van digitale transformatie was al ingeslagen en hoe verder je groeit en hoe meer data je verspreidt – niet alleen lokaal in het bedrijf zelf, maar steeds vaker met bijvoorbeeld cloud toepassingen in Microsoft 365 of AWS/Azure/GCP – hoe lastiger het wordt om al je data onder controle te houden. Data staan niet langer in één overzichtelijk datacenter. Als steeds meer workloads buiten het eigen bedrijf staan, zijn er steeds meer verbindingen die zorgen voor een ‘aanvalsplatform’ van mensen die ongeautoriseerd toegang willen tot jouw data. Volgens een recent verschenen rapport van bedrijfsadviesbureau Frost & Sullivan bereiken we dit jaar (2021) de twijfelachtige mijlpaal van 20 miljard dollar dat wereldwijd door bedrijven is betaald om van ransomware af te komen.

Cloud Data management gaat niet alleen om de data zelf, maar ook om het managen van de bijkomende kosten. Hoe lang wil je data actief houden en wanneer is archivering de beste oplossing? Ook om redenen van compliancy is het belangrijk dat een bedrijf altijd weet waar data zich bevinden. Een gebruiker moet bijvoorbeeld kunnen vertellen dat bepaalde data bij Microsoft in Ierland staan. En dat data vanwege, andere software, juist nog ergens lokaal in het eigen bedrijfspand aanwezig zijn.

Orkestreren

Het gaat uiteindelijk om hoe je met data omgaat en hoe je deze processen zoveel mogelijk automatiseert. Hoe meer je kan automatiseren in het repeterende deel, hoe meer kostenefficiënt je daarin kunt werken. Ook zal een bedrijf minder geld kwijt zijn aan de beveiliging van nieuwe data. Het Veeam Cloud Data Management platform houdt rekening met de veranderde manier waarop technologieën tegenwoordig worden vervangen. Technologie blijft evolueren en biedt nieuwe technieken om applicaties steeds efficiënter te ontwikkelen, onderhouden en aan te bieden aan gebruikers. Deze applicaties bewegen zich steeds meer richting een data centrisch architectuur. Het draait niet alleen meer om vervanging van datacenters of servers via virtualisatie naar de cloud, maar ook het technologische proces verandert. Denk bijvoorbeeld aan ‘Kubernetes’, ofwel container-opslag.

Back-up en herstel

Veel bedrijven willen tegenwoordig een hybride cloudoplossing of zelfs helemaal naar de cloud. Dit kan gedreven zijn door Capex/Opex of wellicht door externe expertise. Het resultaat is dat je data verspreid zijn over verschillende clouds. Naast verschillende SaaS-applicaties kies je er wellicht ook voor om archivering op een goedkopere opslag te plaatsen. Voor de kosten waarschijnlijk voordeliger maar voor data management een extra uitdaging met mogelijk verhoging van de kosten van data.  Cloud Data Management over jouw data neemt het gehele levensproces van ontstaan tot verwijdering van data in ogenschouw en is zeer essentieel voor je bedrijfsvoering.

Het platform van Veeam geeft je naast overzicht over jouw data de mogelijkheid van data- en werklast portabiliteit. Hierdoor is de opslag van backup data in één keer beveiligt en compliant én werklasten plus data kunnen simpel verplaatst worden van lokaal naar publieke cloud, een serviceprovider of weer terug naar lokaal.

Veeam is een 100% channel gefocust en heeft daardoor een sterke band met veel iSourcing Hub partners. Op het gebied van Cloud Data Management zijn wij graag een gesprekspartner voor partners en eindgebruikers.

Data Protection Reports 2021

2020 was een uniek jaar voor iedereen, en bedrijven vormden daarop geen uitzondering. Onder druk van buitenaf, ongekend voor onze generatie, is het IT-landschap voorgoed veranderd en krijgen we allemaal met nieuwe uitdagingen te maken. In Veeam’s recente gegevensbeveiligingsrapport van 2021 wordt ingegaan op een enquête in 4 sectoren wereldwijd om inzichtelijk te maken hoe zij op dit moment omgaan met gegevensbeveiliging en -beheer en welke toekomstige trends zich aftekenen. De resultaten zorgen voor belangrijke inzichten in hoe deze gegevens kunnen worden ingezet voor uw eigen IT-uitdagingen bij de aanpak van moderne gegevensbeveiliging.

Veeam

Deze Knowledge Partner Blog is verzorgd door Edwin Weijdema, Global Technologist, Office of the CTO bij Veeam

Veeam is iSourcing Hub Knowledge Partner op het thema Cloud Data ManagementKnowledge Partners zijn op hub aangesloten leveranciers en adviesbedrijven die vanuit hun expertise op een bepaald domein helpen met het opstellen en onderhouden van de Public Library vragen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.