Per 1 juli 2024 worden de prijzen verhoogd. Vraag uiterlijk 30 juni een offerte op, en sluit uiterlijk 15 juli een contract met behoud van de huidige prijsstelling voor 1 of 2 jaar.

User experience is King, ook bij digitale transformatie

In slechts een klein aantal jaren is de term ‘digitale transformatie’ gegroeid van een boardroom buzzword naar aan absolute must voor organisaties die relevant en competitief willen blijven. Door een geleidelijke migratie van de applicaties naar de cloud, kunnen organisaties hun productiviteit verhogen, efficiënter opschalen en het zorgt er voor dat gebruikers meer agile en adaptief kunnen werken. De coronacrisis heeft voor veel organisaties deze transformatie naar voren geschoven, maar de user experience heeft hier vaak onder te lijden…

Laatst bijgewerkt: 8 april 2021

Leestijd: 3 minuten

Gastblog door Lionel Douglas, Account Director bij Expereo (Knowledge Partner op het thema SD-WAN)

Wanneer we de vraag stellen “wat is de voornaamste raden geweest om te starten met de digitale transformatie?”, krijgen we vaak te horen: COVID-19. Organisaties beseffen dat de IT-omgeving anders ingericht moet worden en dat de migratie naar de cloud hierin een key role speelt.

Bij deze migratie is het ‘wat’ dus geen probleem, maar het ‘hoe’ zorgt vaak wel voor grote uitdagingen. Wanneer de legacy on-premise hardware wordt vervangen door een veel meer agile en flexibel model, zien we bij traditionele WAN-architecturen dat deze vaak niet voldoen.

We zien daarbij ook dat bedrijven die al wel volledig gemigreerd zijn naar een internet-centrische omgeving de nodige problemen ervaren. De reden hiervoor is de grote afstanden waarover via het internet gecommuniceerd wordt.

De consequentie van dit alles? Een slechte user experience. En dat terwijl bij cloudadoptie juist geldt ‘user experience is king’! En slechte user experience zorgt uiteindelijk voor een lagere productiviteit.

Optimalisatie op beide lagen

De oplossing? SD-WAN (Software Defined – Wide Area Network). Dit is een agile overlay-oplossing en biedt organisaties dynamische en intelligente features om het netwerk te optimaliseren. Hiermee krijgen de gebruikers een optimale user experience en wordt de cloudproductiviteit gemaximaliseerd. Maar om deze optimale experience te bieden, is ook een goede internetverbinding nodig.

SDWAN-vendoren hebben de neiging om de underlay (de internetlijnen) buiten beschouwing te laten. Ze zeggen vaak dingen als ‘onze features lossen al uw problemen op, zorgen voor lage latency, voorkomen packet loss en bieden een fantastische user experience’. Maar in de praktijk valt dit vaak toch tegen, met name voor organisaties die wereldwijd communiceren over het internet. De underlay blijkt dan toch niet helemaal geschikt, met als gevolg: hoge latency, instabiele peerings en reactief support.

Voorbeeld

Even voorstellen: Expereo

Expereo is een toonaangevende Nederlandse leverancier van wereldwijde hoogwaardige internet en netwerk services, SD-WAN en geoptimaliseerde toegang tot cloud-applicaties. Expereo is de betrouwbare partner van meer dan 30% van de bedrijven op de Fortune 500-lijst en de drijvende kracht achter internet-netwerkoplossingen van ondernemingen en overheden wereldwijd, waarmee de productiviteit van gebruikers verbeterd wordt met flexibele en optimale internetdiensten.

Samen met 3000 partners wereldwijd – in combinatie met het Expereo Cloud Acceleration  (XCA) platform en SD-WAN/SASE-diensten – biedt Expereo zijn klanten een ‘enhanced’ internetervaring. Op 15 februari 2021 werd de laatste overname van Videns IT Services aangekondigd. Deze overname versterkt Expereo’s SD-WAN-netwerktransformatie en beheermogelijkheden voor multinationals.

Het portfolio van Expereo omvat onder andere beheerde internet- en cloud connectiviteits-services, SD-WAN/SASE-services en de Expereo Cloud Acceleration Service (XCA).

Meer informatie: www.expereo.com

Enhanced Internet

Met onze zestien jaar ervaring en door onze samenwerking met meer dan drieduizend partners wereldwijd, hebben we een unieke kijk in de keuken gekregen over hoe het wereldwijde internet écht werkt.

Gedurende deze zestien jaar hebben we ons eigen ‘enhanced’ internet gebouwd, met de naam Expereo Cloud Acceleration service (XCA). Het is een dienst die gebruik maakt van het internetprotocol BPG en draait op ons zelf ontwikkelde software defined technology platform voor het beheren en optimaliseren van de connectiviteit naar de cloud.

Onze optimalisatie-engine scant wereldwijd het internetverkeer in realtime en identificeert op elk moment van de dag het optimale pad voor internet- en SDWAN-verkeer voor bedrijven en organisaties.

Deze optimalisatie werkt voor de underlay. Als u daarnaast ook nog een SDWAN-oplossing hebt, dan heeft u het beste van beide werelden. Twee software-defined technologieën om beide lagen te optimaliseren. Het resultaat: een succesvolle digitale transformatie en tevreden, productieve gebruikers!

Expereo

Gastblog door Lionel Douglas, Account Director bij Expereo (Knowledge Partner op het thema SD-WAN). Knowledge Partners zijn op de hub aangesloten leveranciers en adviesbedrijven die vanuit hun expertise op een bepaald domein helpen met het opstellen en onderhouden van de Public Library vragen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.