Per 1 juli 2024 worden de prijzen verhoogd. Vraag uiterlijk 30 juni een offerte op, en sluit uiterlijk 15 juli een contract met behoud van de huidige prijsstelling voor 1 of 2 jaar.

Eerlijk zijn en hulp durven vragen

Meestal schrijf ik mijn blogs met de nodige positiviteit – iets wat je als ondernemer ook nodig hebt. Maar soms moet je ook kritisch durven te zijn, eerlijk naar jezelf en naar anderen, en – last but not least – om hulp durven te vragen. De hub helpt gebruikers hierbij op verschillende manieren, maar deze blog gaat daar niet over. In deze blog ga ik zelf eerlijk zijn én om hulp vragen.

Laatst bijgewerkt: 3 oktober 2019

Leestijd: 4 minuten

Blog door Henk Pater, Founder van iSourcing Hub. Deze blog is eerder gepubliceerd via onze OutsourcingHub-website. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcinghub.nl

Ik heb je hulp nodig!

Heb je al een account op Outsourcing Hub (en daarmee dus ook toegang tot iSourcing Hub), dan vraag ik je via deze blog aandachtig te lezen en te bedenken of en hoe je kan helpen. Wat is er aan de hand? En hoe kan jij, samen met nog ruim 1.250 gebruikers, zonder veel effort helpen en toch een enorm verschil maken? Lees onderstaande blog of scroll direct naar beneden en vul het formulier in. Bedankt!

In mijn vorige blog legde ik uit hoe platformen werken en hoe ze voor een ware revolutie kunnen zorgen, ook B2B en dus ook in de IT sector. Met Outsourcing Hub zijn we een aardig eind op weg; ruim 275 adviesbedrijven en zzp-consultants en (mede via de adviseurs) honderden klanten gebruiken het platform. Veel van hen vroegen: “Kan je Outsourcing Hub niet verbreden? Dan wordt het pas echt een krachtige tool en gaan we het ook veel vaker inzetten!”

Met de introductie van iSourcing Hub en in het bijzonder de Custom Search hebben we ons platform verbreed, en wel zo dat het letterlijk op ieder IT onderwerp vraag en aanbod kan matchen. De ruim 150 thema’s waarop dat nu al kan zijn niet gelimiteerd; een nieuw thema is zo toegevoegd. Evenals nieuwe IT leveranciers en nieuwe vragen/criteria, waarmee elk thema een ‘hub’ op zichzelf wordt.

Met al die thema’s en ruim 1250 gebruikers op de Hub, zou je denken dat de nieuwe iSourcing Hub module inmiddels intens wordt gebruikt. Maar dat is niet zo… Het aantal Custom Searches stijgt langzaam en veel thema’s zijn nog niet goed ‘gevuld’. Daar zit misschien ook wel de crux: iSourcing Hub heeft early adoptors nodig die via de Custom Search helpen een bepaald thema te ‘vullen’.

Want naarmate de thema’s steeds meer relevante IT leveranciers en nuttige vragen/criteria bevatten, stijgt immers de waarde van de Hub. Maar niet iedere gebruiker heeft de tijd en ruimte om met iets nieuws aan de slag te gaan, ondanks alle voordelen die de Hub nu al biedt en de voordelen op termijn als door gebruik het platform steeds verder wordt verrijkt met nieuwe spelers en data.

#durftevragen!

Nu zijn de klanten en adviseurs die de Custom Search al wél hebben gebruikt erg enthousiast. Zij geven aan iSourcing Hub vaker te gebruiken en ze komen met goede ideeën om dit deel van de Hub verder te verbeteren. En ze durven het aan om op een thema aan de slag te gaan waarop nog niet alle relevante spelers zijn aangehaakt, waarbij ze ontbrekende partijen zelf uitnodigen. Fantastisch natuurlijk! Maar… 9 van 10 gebruikers hebben de Custom Search nog niet gebruikt…
Misschien is het een kwestie van tijd en bekendheid, maar misschien komt het ook door hetgeen ik hierboven beschrijf. Daarmee is het een soort kip-en-ei probleem. Dat probleem proberen we op meerdere manieren op te lossen. Hoe precies past niet in deze blog, behalve dan dat ik nu een nieuwe manier probeer: om hulp vragen.

Want jullie – de gebruikers – vroegen ons om het platform te verbreden en dat hebben we gedaan. Jullie gaven ook aan het platform dan vaker te gebruiken, maar dat gebeurt (nog) niet. Daarom vraag ik jullie (en dan met name de adviseurs en klanten) om hulp. Allereerst natuurlijk in de vorm van gebruikers die een Custom Search willen inzetten. Maakt niet uit op welk onderwerp.

Daarnaast ben ik heel benieuwd naar een top 3 aan thema’s/onderwerpen waarvan je op korte termijn verwacht een project of selectie te doen. Zou je me dat via onderstaand formulier willen laten weten? Ook andere feedback is meer dan welkom. Dat kan natuurlijk ook per e-mail of telefonisch. Je helpt ons er echt mee. Alvast hartelijk bedankt!

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan de Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.