iSourcing Hub LIVE! #4 gemist? Bekijk de opname van dit event en vorige iSourcing Hub LIVE! events hier.

Digitale disruptie en innovatief sourcen vanuit ecosystemen tijdens de Strategic Sourcing Awards

“Oudsourcing” is niet meer. Samenwerken en innovatief sourcen is anno 2018 belangrijk. Als member van Outsourcing Hub zie ik de wereld steeds complexer worden, bijvoorbeeld doordat de beweging naar cloud het traditionele sourcing opeet. Maar ook de wens om snelheid te creëren door gebruik te maken van DevOps, door e2e-samenwerking af te dwingen in een ecosysteem, of door innovatie, zorgen voor uitdagingen aan de uitbestedende en inbestedende kant.

Laatst bijgewerkt: 1 november 2018

Leestijd: 4 minuten

Gastblog door Bart van der Linden, Founder Source2Innovate (Knowledge Partner iSourcing Hub op het domein Innovation). Deze blog is eerder gepubliceerd via onze OutsourcingHub-website. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcinghub.nl

Zowel de uitbesteders als service providers zullen nog slagvaardiger moeten worden als het gaat om digitale transformatie. Van traditioneel uitbesteden is geen sprake meer: het gaat om een hechte vorm van samenwerken in ecosystemen.

Ruimte voor innovatie speelt hierbij een belangrijke rol. Door digitale transformatie van organisaties is het van belang om innovatie met marktpartijen te omarmen. In de casussen uit mijn promotieonderzoek zie ik dat die samenwerking voor innovaties nog steeds een uitdaging is. Het initiatief van Outsourcing Hub om een extra tool te bouwen waar de community een verscheidenheid aan sourcing-vragen met elkaar kan delen juich ik daarom toe. Als Knowledge Partner zal ik voor iSourcing Hub de komende tijd de nodige kennis delen in de vorm van slimme vragen voor het domein innovatie.

Ook jullie kunnen delen! Niet alleen via platformen zoals iSourcing Hub, maar ook via bijvoorbeeld de Strategic Sourcing Awards: Als jurylid van de Strategic Sourcing Awards 2018 daag ik de Outsourcing Hub-community uit om casussen te nomineren die gaan over innovatieve vormen van strategisch sourcen.

We zijn op zoek naar nominaties op het vlak van strategisch sourcen zoals ecosystemen. Met CIO Magazine geven we deze innovatieve vormen van sourcing graag een podium. Wij kijken dit jaar dan ook naar sourcing-cases waar digitale disruptie, ecosystemen en innovatie een prominente rol spelen.

Tijdens OM dinershow op 13 december vallen de volgende categorieën in de prijzen:

  • Digital business ecosystem: Deze prijs gaat naar de organisaties die binnen een business ecosysteem zichtbaar stappen hebben gezet om een ecosysteem neer te zetten om aan de businesskant via digitalisering te innoveren.
  • Digital enablement ecosystem: Deze prijs gaat naar de organisaties die zichtbaar stappen hebben gezet om via het ecosysteem aan de IT kant via digitalisering te innoveren.
  • Most inspirational leader business: Deze prijs gaat naar de persoon die vanuit zijn of haar positie een voortrekkersrol vervult om binnen het digital business ecosystem aan de businesskant strategisch sourcen naar een hoger plan te brengen;
  • Most inspirational leader IT: Deze prijs gaat naar de persoon die vanuit zijn of haar positie een voortrekkersrol vervult om binnen het digital enablement ecosystem aan de ITkant strategisch sourcen naar een hoger plan te brengen;
  • Most inspirational (of beter: disruptive) talent: Deze prijs gaat naar de persoon die als aanstormend talent veel potentie laat zien en het vakgebied zichtbaar een stap verder heeft gebracht;

Inschrijven

Je kunt een persoon of organisatie nomineren voor de Strategic Sourcing Award 2018. Middels een motivatie van circa 50 woorden kun je aangeven waarom de persoon, casus of organisatie van jouw keuze deze titel in één of meerdere categorieën verdient. Je kunt je nominaties doorgeven tot en met 2 november 2018.

Deze gastblog is verzorgd door Bart van der Linden, Founder Source2Innovate

Source2Innovate is Knowledge Partner van iSourcing Hub op het domein Innovation. Knowledge Partners zijn op iSourcing Hub aangesloten leveranciers en adviesbedrijven die vanuit hun expertise op een bepaald domein helpen met het opstellen en onderhouden van de Public Library-vragen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Keuzehulp bij cloudstress – Hoe kom je tot een juiste migratiestrategie?

Vacatures

Vacature Sales Development Representative

Knowledge Partner Blog

Wat heeft Rechtmatigheidsverantwoording te maken met risicomanagement?

Blog van Henk Pater

Een blogje over software brokers enzo

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.