iSourcing Hub LIVE! #4 gemist? Bekijk de opname van dit event en vorige iSourcing Hub LIVE! events hier.

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een passende telecompartij

De technologie zit in een razendsnel tempo. Alles ontwikkelt snel en het is bijna te veel om bij te houden. Ook de zakelijke telefonie-oplossingen ontwikkelen snel. Hoe kies je dan de juiste telecompartij en waar houd je allemaal rekening mee? Wij van Speakup vertellen je waar je op moet letten en wat ons onderscheid van andere partijen.

Laatst bijgewerkt: 7 februari 2020

Leestijd: 6 minuten

Blog door Albert Derksen, Partner Manager bij Speakup (Knowledge Partner iSourcing Hub, Telephony and VoIP). Deze blog is eerder gepubliceerd via onze OutsourcingHub-website. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcinghub.nl

Er zijn zoveel telecompartijen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag met wat handvaten voor het kiezen van een passende partij.

Eerst zullen we onszelf even voorstellen. Wij zijn Speakup, een technologische club gevestigd in het mooie Enschede. Dag in en dag uit houden wij ons bezig met zakelijke telecommunicatie-oplossingen. We zetten ons in voor veilige communicatie-oplossingen die voor de gebruiker makkelijk werken. Wat we verder graag doen is buiten de hokjes denken. Het net even anders doen maakt ons uniek. We ontdekken graag nieuwe grenzen binnen de techniek en nemen daarvoor ook risico’s. Onze passie is onze drijfkracht en daarmee zit het zeker goed!

Bij Speakup hechten we veel waarde aan de vrijheid die mensen hebben wat betreft hun bereikbaarheid. De laatste jaren merk je dat veel mensen verdrinken in een wereld die omgeven is door technologie. Het altijd ‘aan staan’ zorgt voor stress en zorgt ervoor dat je snel afgeleid raakt. Wij vinden dat je zelf moet kunnen bepalen of jij online of offline wilt zijn. Daarnaast zit privacy in ons DNA. Wij vinden het fantastisch om te zien dat mensen steeds bewuster bezig zijn met privacy en hun gegevens. Omdat wij dit heel belangrijk vinden, zorgen wij er altijd voor dat gegevens van onze klanten op de beste manier zijn beveiligd. Onze techneuten zijn daar continu mee bezig. We verspreiden dan ook graag onze visie en kennis over Telephony and VoIP (en bijbehorende onderwerpen).

Onze expertise op dit gebied heeft ertoe geleid dat wij ons hebben aangesloten bij iSourcing Hub als Knowledge Partner op het thema Telephony & VoIP. Concreet betekent dat onder andere dat we slimme vragen rondom dit thema toevoegen aan de Public Library, die iedereen kan gebruiken in de zoektocht naar de best passende leverancier. Ook in deze blog lichten we graag wat aspecten voor je uit.

Veiligheid van gegevens

In de telecomwereld heb je te maken met persoonlijke gegevens in telefoniestromen. Bij het kiezen van een telecompartij is het belangrijk om te kijken of deze partij veel waarde hecht aan privacy en security. Kijk ook altijd of de partij ISO-certificeringen heeft. Daarnaast kan je letten op de samenwerkingspartijen van de telecompartij. Zijn deze Nederlands, Europees of zijn de partijen verder weg gevestigd? Ga bij voorkeur voor een partij die zoveel mogelijk samenwerkt met partijen in Nederland of in Europa. Of kies een partij, die net zoals wij, de diensten zelf ontwikkelt zodat alles in-house gebeurt. Op deze manier weet je zeker dat het goed zit met de privacy, aangezien er een Europese regelgeving is waar alle landen zich aan moeten houden. Dan wordt er op een goede manier omgegaan met jouw gegevens, en dat is wel zo fijn.

Ontwikkelingen in de telefonie

Tegenwoordig belt bijna iedereen privé en zakelijk vanaf zijn of haar mobiel en is de mobiele telefoon onmisbaar geworden. De manier van communiceren is dus door de jaren heen heel erg veranderd. Neem als voorbeeld het flexwerken van tegenwoordig. Dat houdt in dat je op elke locatie kunt werken. Ook op dat gebied veranderen onze oplossingen mee. Want hoe zorg je er nou voor dat je op al die locaties zakelijk bereikbaar bent in plaats van op jouw privénummer? Je wilt ook niet twee telefoons meeslepen: één zakelijke en één privé telefoon. Veel partijen bieden hiervoor oplossingen aan. Eén van onze oplossingen is Vast & Mobiel: een integratie van een mobiel abonnement met vaste telefonie, maar er zijn ook andere oplossingen die jou kunnen helpen met het flexwerken.

Het is interessant om te letten op de ontwikkelingen die een partij maakt. Let bijvoorbeeld op de actualiteit van de oplossingen die ze bieden. Maar let ook op of ze delen met welke projecten ze bezig zijn. Zijn ze constant aan het ontwikkelen? Dit geldt niet alleen voor de oplossingen die ze bieden, maar ook als bedrijf zelf. Wat verder nuttig kan zijn om te achterhalen is de technologische kennis die een partij heeft. Ontwikkelen ze veel zelf of besteden ze veel uit? Als jij zelf verstand hebt van techniek, dan is een technologische partij een logische keuze. Dat zijn interessante aspecten om op te letten en die je kunnen helpen bij het maken van een keuze.

Analyseren van je zakelijke telefonie

Daarnaast wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk werken. Wij krijgen wel eens de vraag of het mogelijk is om je telefoniedata te analyseren. Dit is natuurlijk interessant, want op deze manier krijg je inzicht in telefoniestromen en je bereikbaarheid. Zo kan je bijvoorbeeld achterhalen op welke momenten er een piek is van inkomende oproepen en kan je kijken wanneer je onderbezet bent. Op deze manier kan je efficiënter werken en haal je het optimale uit jouw onderneming. Bij het kiezen van een partij die jouw zakelijke telefonie inricht, is het dus goed om te kijken of er mogelijkheden zijn tot het analyseren van jouw telefoniedata.

Door te letten op privacy, ontwikkeling, technologische kennis en analysemogelijkheden, kan je een passende partner vinden. Meer vragen die jou kunnen helpen met het kiezen van een passende partner vind je in de Public Library van iSourcing Hub. Deze blijven we natuurlijk aanvullen!

Het vinden van de juiste zakelijke telefonie-oplossing kan overweldigend zijn. Er zijn heel veel aanbieders en de mogelijkheden zijn divers. Wij helpen je graag met het inrichten van je zakelijke telefonie. Je mag altijd binnenlopen in ons kantoor of bellen naar 088-773 25 85. Onder het genot van een kopje koffie kunnen we vrijblijvend de mogelijkheden bespreken. Misschien tot binnenkort!

Deze Knowledge Partner Blog is verzorgd door Albert Derksen, Partner Manager bij Speakup
Speakup is iSourcing Hub Knowledge Partner op het thema Telephony and VoIP. Knowledge Partners zijn op de hub aangesloten leveranciers en adviesbedrijven die vanuit hun expertise op een bepaald domein helpen met het opstellen en onderhouden van de Public Library vragen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Keuzehulp bij cloudstress – Hoe kom je tot een juiste migratiestrategie?

Vacatures

Vacature Sales Development Representative

Knowledge Partner Blog

Wat heeft Rechtmatigheidsverantwoording te maken met risicomanagement?

Blog van Henk Pater

Een blogje over software brokers enzo

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.