Per 1 juli 2024 worden de prijzen verhoogd. Vraag uiterlijk 30 juni een offerte op, en sluit uiterlijk 15 juli een contract met behoud van de huidige prijsstelling voor 1 of 2 jaar.

Plannen begint bij de match met de juiste planningsoplossing

COVID-19 heeft de wereldeconomie ontwricht en de impact ervan toont op alle fronten het belang van afspraken en planning aan. Van supply-chain planning tot workforce planning, van space/room booking tot werkplek/desk planning en het plannen sprints. We waren er natuurlijk al aan gewend om een afspraak te plannen bij de huisarts en de tandarts. We plannen een vakantie. We plannen veel zaken. Sinds COVID-19 zijn er een aantal planningsvraagstukken bijgekomen, bijvoorbeeld de werkplek. Meer werken op afstand en regelmatig terug naar kantoor heeft als gevolg dat de werkplek geboekt moet worden, soms al een maand van tevoren. In de kern plannen we beschikbare capaciteit en mogelijkheden.

Laatst bijgewerkt: 28 september 2021

Leestijd: 4 minuten

Door: Ricardo Iglesias, Sales Consultant bij iSourcing Hub

Andere bekende pre-COVID-19 planningsvoorbeelden, waarbij de invloed van slimme software zichtbaar is, zijn je agenda in bijvoorbeeld Microsoft Outlook of Google Calendar. Mogelijkheden om via deze tools afspraken te plannen kennen we al ruime tijd. Je vakantiedagen vastleggen in bijvoorbeeld een HRM-applicatie is standaard. We kennen allemaal het e-mailtje met een ‘invite’ voor een afspraak die net niet paste. Is de afspraak met meerdere personen dan is het matchen van de juiste datum, tijd en plaats vaak een uitdaging. Tijdens COVID-19, met meer werken vanuit huis, was één ding eenvoudiger en standaard opgelost; de plaats. Daarmee was ook de reistijd van en naar die plaats opgelost.

Het matchen van vraag en aanbod is de kern van iSourcing Hub. Eerder inzicht krijgen in welke capabilities, in de vorm van een product of dienst, zijn beschikbaar is van belang voor de zoekende partij. De leveranciers bieden de planningsoplossingen vaak als SaaS-oplossingen aan. Welke IT-dienstverleners beschikken over de kennis om deze SaaS-oplossing te integreren met de bestaande IT-omgeving bij de zoekende partij?

 

Plannen, boeken, booken en roosteren – wat zoek je precies?

Als we het over plannen hebben gebruiken we een aantal Nederlandse er Engelse termen zoals: plannen, roosteren, boeken, workforce planning, invitatiemanagement, scheduling en booken. Dat maakt het vinden van de juiste match op de klassieke manier niet eenvoudig.

De behoefte in de markt naar planningsoplossingen is toegenomen, dat zien we aan het aantal intakes en searches op dit onderwerp. Dit was dan ook een van de redenen om binnen ons team van analisten het aanbod van SaaS planningsoplossingen in kaart te brengen en de trends in de markt te analyseren. Resultaat van dit werk is; meer leveranciers, een aantal Public Library Questions die we gaan toevoegen en informatie over aanpalende onderwerpen die voor een zoekende partij van belang kunnen zijn. Denk hierbij aan de integratiemogelijkheden m.b.v. een Application Programming Interface (API), gebruik van low-code technologie en applicatie rationalisatie kansen. En uiteraard een nieuw thema, of zelfs meerdere

Waar zijn jullie naar op zoek?

Bij onze intakes merken we dat termen als planningssoftware en afspraken tools nogal container-begrippen blijken. Wat men precies zoekt, verschilt nogal. Bovendien zoekt de ene partij naar een standaard (SaaS) oplossing, terwijl de ander maatwerk overweegt of een leverancier zoekt die kan helpen oude (legacy) software te moderniseren.

Om iSourcing Hub zo goed mogelijk te laten aansluiten op dit soort vraagstukken, vragen we jullie om een beetje hulp. Met jullie input kunnen we namelijk beter bepalen of we één thema of meerdere thema’s moeten toevoegen, en welke extra criteria/vragen nodig zijn, zodat jullie real-time de beste oplossingen en leveranciers kunnen inventariseren.

Via deze post/poll op LinkedIn geef je in een paar seconden je feedback:

 • Afspraken plannen
 • Werkplek plannen
 • Roosters maken
 • Consultants/Workforce plannen

Ben je geïnteresseerd in meerdere opties of ontbreekt er nog een andere optie in het lijstje, laat dat dan svp even weten via een comment of een persoonlijk berichtje. Bedankt alvast!

Bekende SaaS-leveranciers

Een aantal van de bekende oplossingen zijn ooit gestart als een gratis consumentenoplossing. Later zijn deze SaaS-diensten in een betaalde Pro of Enterprise, vorm beschikbaar gekomen. Daarnaast zijn er ook applicaties met een module die planning mogelijk maakt. Denk aan: HRM, CRM, ERP, Service/Facility Management. iSourcing Hub heeft meer dan 40 oplossingen in kaart gebracht.

Voorbeelden van specifieke SaaS-afsprakenplanningsoplossingen zijn (we laten er 10 zien in de blog):

 1. Afspraakplanner.com
 2. Datumprikker.nl
 3. OnlineAfspraken.nl
 4. Doodle.com
 5. Calendly.com
 6. Microsoft Booking
 7. HubSpot Meetings tool
 8. SimplyBook.me
 9. Planzelf.nl
 10. Plannen.nl

 

Afspraken plannen en je huidige IT-omgeving

De afspraakplanningsoplossing waar je als klant naar zoekt, staat niet los van de bestaande IT-omgeving. Er is al een CRM-omgeving voor de marktzijde, je maakt al gebruik van een HRM-applicatie voor het plannen van medewerkers met een kennisprofiel. Je maakt een aantal communicatievormen om met je klant in contact te komen en te blijven. De SaaS-diensten bieden vaak integratiemogelijkheden via een API of integratie met een SaaS API-automation service zoals: Zapier, Magic XPI en IFTTT. Een aantal van de afspraakplanningsoplossingen bieden ook geïntegreerde CRM en HRM (light) functionaliteit aan.

Zoek jij net als andere klanten naar de match met een afspraken-, plannings- of deskbooking-oplossing, of zoek je naar een oplossing van een IT-vraagstuk binnen één van andere 180 thema’s? Neem dan zeker contact op met iSourcing Hub.

Ricardo Iglesias

Blog door Ricardo Iglesias, Sales Consultant bij iSourcing Hub. Heb ik je interesse gewekt, of wil je met mij sparren over het platform? Neem gerust contact op via ricardo.iglesias@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.