iSourcing Hub LIVE! #4 gemist? Bekijk de opname van dit event en vorige iSourcing Hub LIVE! events hier.

Partnerschap met Sourcing Strategy Magazine

Leuk nieuws: het bekende vakblad Outsource Magazine, dat vorig jaar van de markt verdween, komt binnenkort terug! En wel onder de naam Sourcing Strategy Magazine. We zijn trots te vermelden dat Outsourcing Hub en Sourcing Strategy een samenwerking aangaan.

Laatst bijgewerkt: 13 maart 2019

Leestijd: 4 minuten

Deze blog is eerder verschenen op OutsourcingHub.nl. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcing Hub.

In zijn nieuwe blog schreef Henk Pater uitgebreid over de kracht van kennis delen en de rol van Knowledge Partners. Waar de Knowledge Partner-rol vooralsnog opgepakt werd door IT leveranciers en IT adviesbedrijven, zijn we verheugd te melden dat we nu ook een andere mooie samenwerking aangaan. Per heden is Outsourcing Hub Knowledge Partner van Sourcing Strategy Magazine en vice versa.

Vakblad Outsource Magazine wordt Sourcing Strategy Magazine

In alle dynamiek van de IT-sourcing wereld verdween vorig jaar het Outsource Magazine, terwijl een inhoudelijk sterk vakblad juist enorm waardevol is. In Sourcing Strategy Magazine zul je opnieuw case studies vinden, alsook interviews met CIO’s, inkopers, vendor managers en experts van de werkvloer.

Ook columns uit de academische wereld, gastschrijvers en vaste commentatoren zullen niet ontbreken. Om het magazine te kunnen waarmaken en bekostigen, werkt men samen met betalende partners. Het digitale magazine is gratis, advertentievrij en inhoudelijk onafhankelijk. Voor het papieren magazine wordt een kleine vergoeding gevraagd. Meer daarover kun je binnenkort vinden op de website van Sourcing Strategy Magazine.

De rol van Knowledge Partner

Outsourcing Hub zal als Knowledge Partner, naast ICT Media, Nyenrode Business University Platform en mogelijk ook Platforum Outsourcing Nederland (PON), op verschillende manieren een inhoudelijke bijdrage leveren aan het vakblad. In eerste instantie met gastcolumns en op termijn ook met inzichten en data-analyses.

Vice versa is Sourcing Strategy Magazine ook Knowledge Partner voor de Hub, wat vorm krijgt door het integreren van vakkenis in het systeem achter de Hub. Verschillende interviews en artikelen met diepere kennis over sourcing onderwerpen zullen in Q&A-vorm ontsloten worden via de Public Library van iSourcing Hub. Zo wordt stevige vakkennis toegankelijk voor een groot publiek, op het moment dat deze het meest relevant is.

Verbinden is onze kern

Outsourcing Hub is altijd op zoek naar samenwerkingen en synergie. Als matchingplatform is verbinden onze kern. Dat betekent dat we zoeken naar synergie, zelfs als er deels een overlap is, die voelt als mogelijke concurrentie. Zo zochten we een paar jaar geleden de samenwerking op met Cloudscanner,  onderzoeken we nu een samenwerking met o.a. KNVI en vervult Giarte een Knowledge Partner-rol.

Met een vakblad is misschien nog meer synergie te behalen. We zien daarbij twee belangrijke kansen cq waardevolle mogelijkheden:

  • Sterke content = waardevolle informatie

Allereerst kan alle content, die het magazine ook digitaal zal publiceren, benaderd worden via het systeem. Niet zomaar, maar door middel van de Public Library. Dit is de openbare bibliotheek waarin Knowledge Partners de veelgebruikte en slimme vragen delen.

Content uit het magazine kan worden omgezet naar slimme vragen, gekoppeld aan een thema en zo makkelijk teruggevonden worden wanneer een gebruiker zoekt op het betreffende thema en in de bibliotheek met slimme vragen over dat thema. Het grote voordeel van deze methode is dat een mooi geschreven stuk niet in de vergetelheid raakt en aangeboden kan worden op het juiste moment: als het relevant is.

  • Samen staan we sterker

De tweede mogelijkheid relateert aan de eerste. Want om bij deze vragen te kunnen is toegang tot Outsourcing Hub nodig – en daarmee toegang tot de iSourcing Hub module inclusief de Custom Search en Public Library. Op dit moment is iSourcing Hub nog gratis te gebruiken, maar een belangrijk deel van de features zal in de loop van 2019 een betaalde dienst zijn. Voor leden van Strategy Sourcing Magazine geldt dat zij een deel van de betaalde diensten gratis danwel met korting kunnen afnemen.

Binnenkort zullen we de Custom Search inzetten om een korte survey te houden, bedoeld om de oprichters van het magazine de mogelijkheid te geven nader te inventariseren waar de markt behoefte aan heeft. In eerste instantie zal dit gericht zijn aan alle IT dienstverleners op de hub. Gebruik je Outsourcing Hub of iSourcing Hub als adviseur of client, en heb je hier ook ideeën over? Of kun je niet wachten om mee te denken? Neem gerust even contact op via info@isourcinghub.nl, we zijn benieuwd naar je visie!

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan de Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Keuzehulp bij cloudstress – Hoe kom je tot een juiste migratiestrategie?

Vacatures

Vacature Sales Development Representative

Knowledge Partner Blog

Wat heeft Rechtmatigheidsverantwoording te maken met risicomanagement?

Blog van Henk Pater

Een blogje over software brokers enzo

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.