iSourcing Hub LIVE! #4 gemist? Bekijk de opname van dit event en vorige iSourcing Hub LIVE! events hier.

Outsourcing Hub op RTL4: van passie naar droombaan… Bijna!

Begin 2017 werd ik als founder van Outsourcing Hub geïnterviewd voor het RTL 4- programma Van Passie naar Droombaan. Eerlijk: het item sloot niet helemaal lekker aan op de rest van het programma, maar goed, earned media is earned media. Dit weekend werd het dan eindelijk uitgezonden. Lang wachten voor 2 minuten Henk-time. Maar wel een goede reden om eens terug te blikken.

Laatst bijgewerkt: 30 november 2017

Leestijd: 6 minuten

Blog door Henk Pater, Founder van iSourcing Hub. Deze blog is eerder gepubliceerd via onze OutsourcingHub-website. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcinghub.nl

 

Van passie naar droombaan…
Het is inmiddels ruim drie jaar geleden dat het idee voor Outsourcing Hub ontstond. Ergens in de zomer van 2014, na 10 jaar als consultant te hebben gewerkt, had ik het enigszins saaie voornemen ‘gewoon weer ergens als consultant te gaan werken’. Eigen ondernemer worden, laat staan een start-up avontuur aangaan, stond niet op mijn bucket list.

Wat wel op mijn bucket list stond zijn passies waar ik nooit een baan mee zou kunnen krijgen of willen. Hoog bovenaan staan golfsurfen (het liefst ergens waar Engeland de golven niet tegenhoudt) en snowboarden (of beter gezegd: freeriden, ver van de piste in diepe poedersneeuw).

Hoe het ooit begon
Surfen en snowboarden is geen geweldige combi met het runnen van een eigen onderneming en het bouwen aan een start-up. Maar in mijn geval hangt alles ermee samen: het idee van Outsourcing Hub ontstond letterlijk aan de andere kant van de wereld. Ik was op surfvakantie en vanaf mijn plank dacht ik na over hoe consultants en IT-leveranciers proberen elkaar op de hoogte te houden om zo geen deals mis te lopen. Een tijdrovend, kostbaar en verre van effectief proces. Vooral als je bedenkt hoeveel IT leveranciers er zijn en hoe snel de markt verandert.

Vanaf die surfplank op zee keek ik naar mijn vriendin, op het strand. Ruim acht jaar geleden kwam ik haar tegen via een datingsite, waar we gematcht werden op onze passie voor snowboarden. Die match met haar maakt mede wie ik nu ben, en wat ik doe. Uit ervaring weet ik dat een goede match een geweldig verschil kan maken. Was ik haar ook tegengekomen zonder die datingsite met slimme algoritmes?

Een goed idee, en dan?
Ik bedacht dat het principe van een datingsite ook voor samenwerkingen in het IT-landschap zou kunnen werken.Mijn vriendin (inmiddels vrouw, we zijn dit jaar getrouwd) was destijds ook consultant en begreep heel goed wat ik wilde bereiken met de Hub. Aan de slag dus!

Maar… een hub bouwen is niet makkelijk. Het kost veel tijd en als je iets nieuws probeert te doen moet je een lange adem hebben. Potentiële klanten, partners en andere betrokkenen begrepen meestal niet direct welke kansen er liggen. Laten we zeggen dat ik de afgelopen drie jaar héél veel geoefend heb in uitleggen. Dan blijft er weinig tijd over voor passies. Gelukkig is Outsourcing Hub inmiddels ook een passie geworden. Die titel ‘Van Passie naar Droombaan’ is dus zo gek nog niet.

Keuzes maken
Met alle complimenten die we krijgen, kan ik wat minder surfen en snowboarden ook wel verteren. Tijdelijk, dat wel. Lage kosten en schaalbaarheid dwingen mij en de rest van het team elke dag goed na te denken over waar we staan, waar we naar toe willen en hoe we dat zo slim mogelijk kunnen doen. En zo zijn we extra scherp op het maken van de juiste keuzes.

Alleen… Soms moet je passies en werk gewoon gescheiden houden. En met iedere dag dat Outsourcing Hub vooruit gaat, komt er weer wat meer tijd voor mijn passies, die nog steeds met stip op 1 staan. Bovendien, goede ideeën krijg ik meestal niet tijdens werk, die krijg ik op een surfboard ;-)

De komende tijd ga ik mijn best doen om weer wat meer te bloggen en jullie mee te nemen in mijn start-up-avontuur en in wat de hub allemaal kan. Hopelijk ga je mooie dingen lezen, verrast worden in elk geval. Mocht er een tijdje geen blog volgen, dan weet je het: surfen of snowboarden hebben het gewonnen van de blog en nog meer goede ideeën zijn in de maak.

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan de Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.