Hyperconverged IT, de rekening door de helft… en hogere kwaliteit van ICT

Wellicht heb je de term ‘hyperconverged IT’ al eens voorbij zien komen. Een vrij nieuwe manier van vereenvoudiging van IT, waarbij alle traditionele componenten in een ‘kastje’ zijn opgenomen. Storage, CPU, memory vanuit één device die ook nog eens heel eenvoudig te beheren is.

Laatst bijgewerkt: 1 maart 2018

Leestijd: 3 minuten

Gastblog door Peter Vos, Chief Marketing Officer bij Lemontree (Outsourcing Hub Innovation Partner 2018). Deze blog is eerder verschenen op OutsourcingHub.nl. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcing Hub.

Lemontree is al drie jaar zeer succesvol bezig met deze nieuwe manier van ICT. En niet zonder resultaat. De businesscases tonen aan dat klanten 69% besparen op hun totale ICT. Dat wil zeggen over aanschaf, beheer en exploitatie ten opzichte van traditionele ICT.

Daarnaast ontstaan er een aantal belangrijke voordelen voor bedrijven die kiezen voor hyperconverged IT. Zo is de migratie relatief eenvoudig, is er veel minder expertise nodig, gaat dataverwerking veel sneller en wordt data automatisch ontdubbeld. Bovendien is het beheer extreem eenvoudig geworden en is back-up en het vroeger zo kostbare uitwijk standaard ingeregeld.

Diverse onafhankelijke onderzoeken tonen de volgende reducties aan:

  • 10:1 reductie in datacenter apparaten
  • 52:1 reductie in data-opslag
  • 69% reductie in kosten
  • 50% stijging in personeelsproductiviteit

De cijfers liegen er niet om – de onderbouwingen vanuit Forrester en ESG kun je hier downloaden. Ook Gartner gelooft heilig in de enorme voordelen van hyperconverged en zette deze technologie hoog op de agenda in het Gartner magic quadrant.

In Nederland zien we dat veel bedrijven zich oriënteren op hyperconverged vanwege de aangetoonde kostenvoordelen en de enorme eenvoud. Partijen als RedBull racing (download case) zijn een mooi uithangbord en tonen aan dat hyperconverged in de praktijk geweldig uitvallen. Mijn advies naar eindklanten en adviseurs is dan ook om zich goed te oriënteren op deze evolutie van ICT.

Deze gastblog is verzorgd door Peter Vos, Chief Marketing Officer bij Lemontree.

Lemontree was Innovation Partner 2018 van Outsourcing Hub. De Innovation Partners leverden een pro-actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het onafhankelijke matching platform. In totaal namen (maximaal) negen Innovation Partners zitting in een advisory board, vanuit waar zij hun kennis en ervaring inbrachten.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.