Per 1 juli 2024 worden de prijzen verhoogd. Vraag uiterlijk 30 juni een offerte op, en sluit uiterlijk 15 juli een contract met behoud van de huidige prijsstelling voor 1 of 2 jaar.

Training & Certification van essentieel belang bij leveranciersselectie!

Stel, je bent op zoek naar een nieuwe partner op het gebied van Big Data, Cloud of Robotic Process Automation. Vind je het dan belangrijk om te weten hoe je (potentiële) nieuwe leverancier omgaat met training en certificering? Misschien is het belangrijk om te weten dat je partner ISO-gecertificeerd is, of altijd up to date op het gebied van cyber security. Vanaf nu helpen we je vanuit IMF Academy bij het stellen van de juiste vragen rondom Training & Certification Services!

Laatst bijgewerkt: 27 februari 2020

Leestijd: 7 minuten

Blog door Kirsten Huijsmans, Product Manager bij IMF Academy (Knowledge Partner iSourcing Hub, Training & Certification Services). Deze blog is eerder gepubliceerd via onze OutsourcingHub-website. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcinghub.nl

Een korte introductie: IMF Academy, onderdeel van International Management Forum (IMF), is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt ruim 100 opleidingen aan, verdeeld over diverse vakgebieden. Internationaal worden onze – veelal Engelstalige – opleidingen en trainingen gekocht en bezocht door organisaties uit meer dan 50 verschillende landen. Onze opleidingen sluiten direct aan bij het professionele belangstellingsniveau van onze klanten: hoogopgeleide professionals, werkzaam bij grote en middelgrote organisaties en kleinere gespecialiseerde organisaties, in alle sectoren van het bedrijfsleven en de publieke sector.

Wij ontwikkelen en organiseren tal van actuele klassikale opleidingen, waaronder (certificerende) trainingen, masterclasses en post-HBO/Bachelor opleidingen. Daarnaast geven wij diverse hoogwaardige schriftelijke/online cursussen uit. Diverse vakgebieden behoren tot onze speerpunten, zoals: IT Management, IT Security, Cyber Security, Privacy & Data Protection, BI en Data Science. Uiteraard kunnen wij – op aanvraag – elke gewenste opleiding organiseren in de vorm van een (maatwerk) in-company training. Wil je weten welke opleiding het beste bij de ervaring, achtergrond en ambitie van jou of je team past? Ook voor een persoonlijk opleidingsadvies kun je bij ons terecht!

We hebben ons onlangs bij iSourcing Hub aangesloten als Knowledge partner op het thema Training & Certification Services. Als Knowledge Partner ondersteunen we het platform bij het opbouwen en onderhouden van de Public Library: een bibliotheek met slimme vragen die alle gebruikers met een IT-vraagstuk inzetten in hun zoektocht naar de juiste leverancier.

Welke rol speelt training en certificering bij leveranciersselectie?

iSourcing Hub werkt met thema’s, waarbij training en certificatie eigenlijk thema-overstijgend is. Training & Certificatie is een domein an sich, maar kan ook bij vraagstukken op andere thema’s (denk aan Big Data of Business Intelligence) een belangrijke rol spelen.

Bijvoorbeeld… Misschien vind je het belangrijk dat medewerkers ISO-gecertificeerd zijn, expertise hebben van nieuwe ontwikkelingen of altijd aantoonbaar up-to-date zijn op het gebied van bijvoorbeeld security. Vraag je hier tijdens het selectieproces naar, dan weet je vooraf waar je aan toe bent. Bovendien geef je goed getrainde en gecertificeerde partijen zo de kans zich positief te onderscheiden!

Belangrijke overwegingen rondom training bij (out)sourcing

We hebben inmiddels verschillende vragen en criteria toegevoegd aan de Public Library, die je op weg helpen bij het stellen van de juiste vragen aan je (potentiële) leverancier(s). Een aantal voorbeelden:

  • Hoe bepaal ik welke kennis onze organisatie en werknemers nodig hebben?

Er zijn tal van opleidingen, trainingen en certificeringen in de markt. Wij begrijpen dan ook dat het erg lastig kan zijn om een juiste keuze te maken. Om tot de juiste keuze te komen is het van belang dat je je op voorhand goed laat informeren! Een potentiële leverancier kan vaak duidelijk aangeven wat het gewenste kennisniveau binnen de organisatie is.

  • Heb ik als aanbestedende partij dezelfde kennis nodig als de leverancier die ik inhuur?

Ook als (een deel van) het werk wordt uitbesteed, dient men intern voldoende kennis en kunde over de betreffende materie te hebben. Door zelf een managementgerichte opleiding op een bepaald vlak te volgen, zorg je ervoor dat je in staat bent om te beoordelen of de betreffende leverancier voldoet. In een trajectsamenwerking is het van belang om eenzelfde kennisniveau te hebben, zodat je elkaar begrijpt, op een goede manier kunt samenwerken en gezamenlijk doelen kunt bereiken.

  • Of specifiek gericht op opleidingspartijen: Hoe onderscheidt een partij zich in de markt – op het vak van training en certificering – van anderen?

Een opleider kan zich onder meer in de markt onderscheiden door een bijzonder breed aanbod aan opleidingen, zowel qua onderwerpen – verdeeld over vele vakgebieden – en diverse opleidingsvormen aan te bieden. Het is van belang om te proberen uniek te zijn in de markt door bijvoorbeeld producten aan te bieden die elders niet verkrijgbaar zijn (zoals bijvoorbeeld schriftelijke/online cursussen op HBO/WO niveau), door standaard Engelstalige certificeringen in het Nederlands aan te bieden of door nieuwe onderwerpen als eerste op de markt te brengen. Een opleider dient voor iedere opleidingsvraag een passende oplossing te bieden en dit te combineren met een persoonlijke aanpak en advies. Biedt een opleider de gewenste oplossing niet rechtstreeks zelf aan, dan kan deze toch – in de rol van opleidingsintermediair – voor haar klant op zoek gaan naar de opleiding die wél aansluit bij zijn/haar leerdoelen, wensen en eisen.

Meer uitleg over deze en andere vragen vind je in het systeem (log in). Heb je nog geen account, dan kun je dat gratis aanmaken. En… heb je specifieke vragen over training en certificering, dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen! Dat kan via onze website, e-mail of telefonisch: 040 246 02 20.

Deze Knowledge Partner Blog is verzorgd door Kirsten Huijsmans, Product Manager bij IMF Academy. IMF Academy is iSourcing Hub Knowledge Partner op het thema Training & Certification Services. Knowledge Partners zijn op de hub aangesloten leveranciers en adviesbedrijven die vanuit hun expertise op een bepaald domein helpen met het opstellen en onderhouden van de Public Library vragen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.