iSourcing Hub LIVE! #5 komt er aan! Praat mee over Trends, Partnerships en Kennisdeling! Klik hier om deel te nemen aan het event.

Ik heb er zin in!

Terwijl ik zelf een maand vanuit Bali werkte, werd ik gewezen op een LinkedIn post over remote werken. Die resulteerde in enorm veel en gevarieerd commentaar. Misschien door de titel “Ik ben het zat”. Deels terecht, maar ik zou ‘m liever anders insteken: ik heb er zin in!

Want hoewel veel onderneming nog worstelen met remote werken of er onmogelijke voorwaarden aan stellen, zijn er genoeg early adoptors die meters maken. Daar leren we van én het sijpelt door naar bedrijven (en hun mensen) waar remote werken nog niet is toegestaan.

Bovendien is remote werken post-corona inmiddels veel meer ‘zakelijk geaccepteerd’. Dankzij goede tooling is er meer mogelijk en is het een stuk makkelijker. Dus de early majority en uiteindelijk ook de late majority volgt vanzelf. Deze beweging is niet meer te stoppen!

Laatst bijgewerkt: 11 augustus 2022

Leestijd: 5 minuten

Blog door CEO/Founder Henk Pater

Anno 2022 kunnen kleine ondernemingen zoals iSourcing Hub zich onderscheiden door medewerkers veel vrijheid te geven als het gaat om remote werken. Handig voor als je bijvoorbeeld goede mensen wilt aantrekken. En yep, we zijn nog op zoek naar nieuwe collega’s!! 

En handig voor mezelf! Want toen ik in 2014 (ook op Bali) nadacht over het anders koppelen van B2B vraag en aanbod voor de IT sector op basis van een soort onlinedating site, volgde natuurlijk de vraag over de voor- en nadelen van een eigen onderneming, waaronder remote werken. 

Ik reisde toen al veel voor mijn passies: golfsurfen en snowboarden. Om zakelijk vol energie te ‘knallen’ is sport voor mij een ‘must’. Reizen hoort daar bij, want de beste golven en sneeuw vind je niet in Nederland. Ik hoef geen wekenlange vakantie, maar zit dus graag in het buitenland. 

Dus had ik twee voornemens toen ik iSourcing Hub (toen nog Outsourcing Hub) oprichtte: 1) minder werken en 2) meer vrijheid om te reizen voor het surfen en snowboarden. Van voornemen 1 kwam in eerste instantie niet veel terecht, maar van voornemen 2 wel. 

En zo leerde ik dat een combi van reizen/sporten en werken vanuit het buitenland prima te doen was. Eigenlijk ging het al voor COVID jaar op jaar steeds makkelijker. Deels door ervaring, maar vooral door het tijdperk waarin we nu leven en werken. En dat wordt alleen maar beter! 

Ik leerde ook hoe ik mijn dagen met sport en werk effectiever kon maken. Regelmatig met wat minder dan 8+ uur werk, maar met meer energie, focus en concentratie (bijvoorbeeld omdat vanwege het tijdsverschil Nederland nog op één oor ligt). En zo komt voornemen 1 ook uit. 

Uiteindelijk draait het om resultaten, niet om hoeveel uur iemand maakt. Dat is bij remote werken een belangrijke factor voor zowel werkgever als werknemer. Er is meer nodig dan alleen vertrouwen. En zelfs met duidelijke afspraken maken persoonlijkheid en intrinsieke drivers vaak het verschil. 

Ik ben voor ons bedrijf graag het goede voorbeeld. Remote werken past ook bij ons propositie, waarin we de traditionele manier van werken challengen met als ultieme missie om niet alleen bedrijven, maar ook de maatschappij en onze wereld een stukje beter te maken.

Voor iedereen die op zoek gaat naar een werkgever waar remote werken mogelijk is zou mijn tip zijn: check of je leidinggevende het zelf ook doet. Want met een werkgever die er zelf ook fan van is en concrete ervaring heeft, kom je veel sneller tot een goede remote samenwerking. 

Past dat goed bij jou of ken je iemand die goed bij ons past? Kom maar door! Ik schud de komende periode graag een paar nieuwe mensen de hand om ze welkom te heten bij ons team. En daarbij maakt het mij niet uit of dat een stevige fysieke handdruk is, of een virtual handshake. 

Zit je in een oord met goede golven of besneeuwde bergen, dan heb je een streepje voor; misschien kom ik wel jouw kant op om daar samen remote te werken!

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan iSourcing Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.