De ideale match, hoe vind je die?

Stel je voor dat je op zoekt bent naar de ware liefde. Er zijn natuurlijk veel kandidaten, meer dan je kan overzien. Waar moet je starten?

Laatst bijgewerkt: 5 januari 2015

Leestijd: 5 minuten

Blog door Henk Pater, Founder van iSourcing Hub. Deze blog is eerder gepubliceerd via onze OutsourcingHub-website. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcinghub.nl

Stel je eens voor dat:

  • Je in de positie bent een behoorlijk aantal kandidaten uit te nodigen;
  • Je uiteraard alleen kandidaten kunt uitnodigen van wie je op de een of andere manier weet dat ze bestaan;
  • Je in de bijzondere positie bent om van deze kandidaten te eisen dat ze tijd en geld investeren om jou ervan te overtuigen dat zij de perfecte kandidaat zijn;
  • Je de kandidaten hiervoor geen vergoeding geeft (het kost jou immers ook tijd en geld om te zoeken);
  • Je niet kunt garanderen dat wat in de uitnodiging stond ook precies is wat je zoekt, en je gedurende het proces je evaluatiecriteria en doelstellingen mag aanpassen;
  • De kandidaten ondanks dit alles toch meewerken, en je na een tijdrovend proces met uitjes en afspraken, alsook de nodige discussies, denkt die ene ware liefde te hebben gevonden.

Gedurende dit ‘selectieproces’ heb je de relatie met de uiteindelijk gekozen kandidaat al vormgegeven en wellicht zelfs beschadigd.

Bovendien heb je de afgewezen kandidaten achtergelaten met een schuld en waarschijnlijk de nodige frustratie. Zij zullen dat meenemen in een volgende ronde. Sterker nog, de kandidaat die je net zelf hebt gekozen heeft waarschijnlijk zelf ook schulden en frustraties uit eerdere rondes.

En ben je er zeker van dat dit de ware liefde is? Of stonden de best passende kandidaten geeneens op je lijst met uitnodigingen? Simpelweg omdat jij niet van hun bestaan wist, en zij al helemaal niet wisten van jouw bestaan en zoektocht. Veel succes…

Maar gelukkig is dit niet de manier waarop we onze ware liefde zoeken. Of toch?

Probeer maar eens de ‘kandidaten’ te vervangen door IT providers / dienstverleners en degene die zoekt met ‘opdrachtgever’ (het bedrijf dat IT uitbesteedt).

Voor het zoeken van de ware liefde bestaan tegenwoordig tal van datingsites. Waarom niet voor IT outsourcing?!

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan de Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.