iSourcing Hub LIVE! #4 gemist? Bekijk de opname van dit event en vorige iSourcing Hub LIVE! events hier.

De nieuwe economie: karmapunten

Vorige week maakten we onze Knowledge Partners bekend. Het bijzondere van deze constructie is dat de kennispartners wel een overeenkomst hebben ondertekend, maar er tegelijkertijd geen euro heen en weer gaat. Sterker nog, de overeenkomst stelt expliciet dat we niet doen aan commissies of kick-back fees.

Laatst bijgewerkt: 21 augustus 2015

Leestijd: 3 minuten

Blog door Henk Pater, Founder van iSourcing Hub. Deze blog is eerder gepubliceerd via onze OutsourcingHub-website. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcinghub.nl

Dat is relevant voor de onafhankelijkheid van Outsourcing Hub, maar veel belangrijker: door het directe geld achterwege te laten, ontdek je sneller wat je voor elkaar kunt betekenen vanuit de inhoud. Als je dat kan vangen in een overeenkomst, dan is dat een veel betere basis voor een vruchtbare samenwerking. Het is een mooi voorbeeld van de netwerkeconomie, waarin zowel individuen als organisaties in (wereldwijde) netwerken samen waarde creëren.

Informatieoverdracht is daarin een belangrijk element. Het oude gedachtegoed om alles zoveel mogelijk voor jezelf te houden, bijvoorbeeld vanwege concurrentie, is als je er goed over nadenkt helemaal niet zo productief. Zeker niet als een economie niet zo hard groeit. Het is een cliché, maar “je kunt alleen vermenigvuldigen door te delen” geldt des te meer voor de netwerkeconomie. En het levert mooie dingen op.

Een voorbeeld. Als wij met hulp van de aangesloten providers, de Founding Partners in het bijzonder, en de Knowledge Partners in staat zijn om de geconsolideerde menukaart van Nederland te bouwen met daarin alle mogelijke IT-diensten, waarom zouden we die dan niet delen met onze klanten en hun adviseurs? Omdat zij het dan zelf kunnen gebruiken en wij er niks aan verdienen? Nou en?!

Als we daarmee betere outsourcing deals kunnen faciliteren, sluit dat perfect aan op onze ambities. En als we op die manier Outsourcing Hub beter op de kaart kunnen zetten, is dat mooi meegenomen. Met de kennis en de ervaring die de Knowledge Partners inbrengen, helpen zij Outsourcing Hub om de search & match criteria nog slimmer te maken. Ook delen zij informatie die de verschillende gebruikersgroepen van Outsourcing Hub helpen bij het ICT-outsourcing selectieproces.

Ze verdienen er geen euro mee, maar wel karmapunten. En die karmapunten komen terug in bijvoorbeeld de vorm van nieuwe klanten of misschien wel nieuwe businessmogelijkheden. En anders in elk geval in de vorm van waardering. En waardering leidt indirect vaak ook wel weer tot… Juist.

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan de Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Keuzehulp bij cloudstress – Hoe kom je tot een juiste migratiestrategie?

Vacatures

Vacature Sales Development Representative

Knowledge Partner Blog

Wat heeft Rechtmatigheidsverantwoording te maken met risicomanagement?

Blog van Henk Pater

Een blogje over software brokers enzo

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.