Geavanceerde werkpleksecurity is een noodzaak, geen luxe

Als de coronacrisis iets heeft duidelijk gemaakt, dan is het wel dat dingen die echt onmogelijk lijken – zoals per direct en op wereldschaal overschakelen op thuiswerken – ineens wél kunnen als er geen andere optie is. Door COVID-19 werd ook duidelijk dat er technisch veel meer kan dan je wellicht dacht. Maar zorg dat dit niet onder de radar van IT gebeurt. Geavanceerde werkpleksecurity is een noodzaak, geen luxe!

Laatst bijgewerkt: 11 december 2020

Leestijd: 5 minuten

Gastblog door Bart Swerts, Digitale Werkplek Expert en Product Manager bij Cegeka (Knowledge Partner op het thema Digital Workplace)

Thuiswerken is voor veel mensen inmiddels het zelfde als op kantoor werken, maar dan van thuis uit. Het klinkt als een open deur, maar dat zou het ook moeten zijn. Als het goed is geregeld door de werkgever, dan kun je vanuit huis net zo goed samenwerken met je collega’s als op kantoor.

Met verschillende mensen werken op verschillende documenten, allerlei databronnen en platformen aanspreken en online vergaderen, het zou geen probleem meer moeten zijn. Het vergt echter wel veel digitale vaardigheden.

En het moet dus wel goed geregeld zijn. Structureel thuiswerken is namelijk wel iets anders dan thuis even je e-mail checken. Je moet mensen geven wat ze nodig hebben om hun werk naar behoren te doen, anders gaan ze zelf op zoek naar oplossingen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, want dan zet je de deur wagenwijd open voor Shadow IT, met alle gevolgen van dien op het vlak van privacy, security, beheersbaarheid en ga zo maar door.

Even voorstellen: Cegeka

Cegeka is een ambitieuze en toonaangevende Europese aanbieder van IT-oplossingen. Onder het motto ‘in close cooperation’ streven wij naar optimale klantgerichtheid en ondersteunen wij onze klanten in hun volledige digitaliseringsreis. Cegeka is gespecialiseerd in digital workplace, cloud oplossingen, cybersecurity, data diensten en de optimalisatie van applicaties en bedrijfsprocessen.

Cegeka is een Europees familiebedrijf dat in 1992 werd opgericht door André Knaepen, die onlangs Computable’s IT Lifetime Achievement-award ontving. Anno 2020 staat CEO Stijn Bijnens aan de leiding van de onderneming vanuit het hoofdkantoor in Hasselt. Cegeka is tot op de dag van vandaag nog steeds ‘family-owned’ en dat zie je terug in onze werkcultuur. De kernwaarden die bij onze cultuur horen zijn; in close cooperation, eigenaarschap, ondernemerschap en ontwikkeling. Door onze aanpak zien wij al jarenlang een duidelijke groei en bedienen we in totaal ruim 2.500 tevreden klanten.

Vanuit Cegeka Nederland, met locaties in Veenendaal, Eindhoven, Zoetermeer, Apeldoorn en Groningen, ondersteunen wij met meer dan 1.100 medewerkers in Nederland onze klanten op ICT-gebied.

Digital Workplace diensten zitten in de kern van de dienstverlening van Cegeka. Met jaren ervaring, praktijkkennis en vele succesvolle klanten weet Cegeka van de hoed en de rand als het gaat om digital workplace diensten. Als Knowledge partner dragen we graag on steentje bij om deze kennis te delen met klanten.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen? Bekijk hier voor de juiste aanpak bij digitale werkplekken.

Shadow IT: van splinter tot balk

Wat we zagen tijdens de eerste lockdown, is dat heel wat bedrijven moeite hadden om thuiswerken technisch goed voor mekaar te krijgen. Veel kantoormedewerkers moesten zich van de ene dag op de andere dag thuis zien te redden. Logischerwijs zochten (en vonden) mensen voor alles zelf oplossingen, vooral als die oplossingen vanuit de werkgever niet waren geregeld. Of wanneer die oplossingen simpelweg niet goed werkten, of te beperkt waren om met voldoende mensen tegelijk te gebruiken.

Het zoeken van oplossingen gebeurde dan vaak onder de radar van IT. Een goed voorbeeld is Zoom, dat ineens super populair was – vooral vanuit de privésfeer. Met een paar keer klikken te installeren en gemakkelijk in gebruik. Maar het is niet per se veilig of privacy-vriendelijk. Shadow IT was voor CIO’s altijd al een splinter in het oog en tijdens de crisis is die splinter een balk geworden.

Het is dan ook van belang om je als bedrijf te wapenen tegen Shadow IT. Geef mensen een werkplek waarmee ze thuis kunnen wat ze op kantoor kunnen. Thuiswerken is geen kantoorwerken lite. Leg daarbij goed uit waarom je van je werknemers verwacht dat ze de officiële tools gebruiken, ook als er aanlokkelijkere alternatieven zijn.

Cybercrime

Door alle verhalen in de media hebben steeds meer mensen het besef dat cybercrime elk bedrijf kan overkomen. De methodes worden steeds inventiever. Mensen in alle lagen van organisaties blijven in de val trappen, blijkt uit de phishing-simulaties die wij opzetten. Als het gaat om de werkplek, wordt security nog vaak gezien als een ‘moetje’. Men kiest dan voor de basishygiëne, het minimum. Maar dat is vandaag echt niet meer voldoende. Geavanceerde werkpleksecurity is vandaag de dag een noodzaak, geen luxe.

Ontken ook niet dat Enterprise software vaak complexer in gebruik is dan een tool die je gratis van internet kan plukken: dat is namelijk gewoon zo. Maar Enterprise tools zijn wél robuuster en veiliger. Je moet dit goed kaderen, mensen moeten snappen waarom ze iets ‘moeten’ gebruiken en wat de risico’s zijn als ze dat niet doen. Inderdaad, het is klassiek change-management. Bij alle Digital Workplace projecten bij onze klanten nemen we security mee vanaf de start, dat is niet iets wat je achteraf nog bijbestelt.

Dé digitale werkplek bestaat niet

Natuurlijk is er niet zoiets als dé digitale werkplek: dat verschilt van sector tot sector, sterker nog, zelfs van bedrijf tot bedrijf. Er is geen one size fits all. Dit wil niet zeggen dat we bij Cegeka iedere keer het wiel opnieuw gaan uitvinden: we streven naar een hoge mate van standaardisatie. Dat mag echter niet ten koste gaan van land-, sector- en bedrijfsspecifieke behoeften. We begeleiden de klant bij de juiste keuze, en dat gaat over een heel breed spectrum, van devices over applicaties – zowel on-premise als cloud – tot support.

Uiteindelijk starten we altijd vanuit de ideale situatie en dan is de hamvraag: welke user experience wil je aan je medewerkers meegeven? Ligt de focus op eenvoud en ontzorging? Of zet je volop in op empowerment en streef je ernaar dat medewerkers zo veel mogelijk zelf doen en regelen via selfservice? Wil je mensen tot aan hun eigen voordeur meenemen in een volledig home-office scenario? Elke insteek vereist een andere aanpak.

Zorg ervoor dat er dat IT en de business op één lijn zitten. Luister vooral ook goed naar de eindgebruikers, want zij zijn wél de mannen en vrouwen die er uiteindelijk mee moeten werken. Deze holistische aanpak werkt goed, is onze ervaring.

E-book

Over wat volgens ons de juiste aanpak is bij digitale werkplekken hebben we een e-book geschreven. Download deze no-nonsense handleiding voor beslissingsnemers hier.

Cegeka

Deze Knowledge Partner Blog is verzorgd door Bart Swerts, Digitale Werkplek Expert en Product Manager bij Cegeka
Cegeka is iSourcing Hub Knowledge Partner op het thema Digital Workplace. Knowledge Partners zijn op iSourcing Hub aangesloten leveranciers en adviesbedrijven die vanuit hun expertise op een bepaald domein helpen met het opstellen en onderhouden van de Public Library vragen.

© 2022 iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.