iSourcing Hub LIVE! #4 gemist? Bekijk de opname van dit event en vorige iSourcing Hub LIVE! events hier.

Wat is de toegevoegde waarde van de Managed Online Workspace?

Klanten verwachten steeds meer. Ze verwachten vandaag de dag een snelle, persoonlijke en zorgvuldige dienstverlening. Digitalisering is hierin een must. Want als je niet meegaat met de nieuwe ontwikkelingen, verlies je het op meerdere fronten van de concurrenten. In de eerste plaats op het gebied van efficiency en dus kosten. Maar ook als het gaat om kwaliteit van dienstverlening. Door de Managed Online Workspace kan informatie meer centraal worden vastgelegd. Dit zorgt ervoor dat je beter op de hoogte bent van elkaars werk. Zomaar enkele voordelen, maar wat wil je als organisatie bereiken door het inzetten van deze nieuwe technologie en tools?

Laatst bijgewerkt: 30 maart 2020

Leestijd: 4 minuten

Blog door Stefan van Dorst, Client Manager bij Axians (Knowledge Partner iSourcing Hub: Managed Online Workspace). Deze blog is eerder gepubliceerd via onze OutsourcingHub-website. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcinghub.nl

Eerst zullen we onszelf even voorstellen. Axians gelooft in een snel veranderende wereld, waar mensen constant willen communiceren en informatie uitwisselen. Overal, elke dag en met elk beschikbaar device. Informatie en communicatie zijn van vitaal belang voor bijna alle menselijke en zakelijke activiteiten. Om de wereld slimmer te maken en vooruit te helpen, adviseert Axians klanten op het gebied van ICT. Met de nieuwste oplossingen, waarbij we begrijpen wat ICT voor hen betekent. Axians is de menselijke schakel in deze verbonden wereld. We gaan verder dan alleen techniek.

Onze expertise op o.a. het gebied van werkplekdiensten, wat wij noemen ‘het Onbegrensd Werken’ heeft ertoe geleid dat wij ons hebben aangesloten bij iSourcing Hub als Knowledge Partner op het thema Managed Online Workspace. We hebben vragen rondom de online werkplek toegevoegd aan de Public Library, die iedereen kan gebruiken in de zoektocht naar de best passende partner. In dit blog vertellen we iets meer over wat je als organisatie kunt bereiken door het inzetten van nieuwe technologie en tools.

Kosten besparen

Door het inzetten van standaard cloud-oplossingen en public cloud services zorg je voor kostenbesparing ten opzichte van je huidige IT-landschap. Niet alleen in de licentiestructuur is een besparing te behalen, maar ook in de services die worden geleverd. Standaard services zorgen namelijk vaak voor meer geautomatiseerde processen, waardoor serviceverlening efficiënter kan worden uitgevoerd. Ook selfservice portalen zorgen ervoor dat bepaalde taken binnen je eigen organisatie worden uitgevoerd zonder tussenkomst van IT.

Flexibele IT

Daarnaast wil je vrij zijn in de beslissingen die op strategisch niveau worden genomen, en niet worden gehinderd door IT-investeringen die in het verleden zijn gedaan. Je wilt dat je IT mee kan bewegen met marktontwikkelingen of door regelgeving. Ook wil je op een eenvoudige manier nieuwe tools en apps kunnen integreren binnen het primaire business proces. Apps en tools die je momenteel nog niet inzet, maar waar tijdens de contractfase wel op een juiste manier op geacteerd kan worden.

Efficiënter en makkelijk samenwerken

Samenwerkingstools (denk aan Teams, SharePoint, etc) zorgen voor een efficiency-slag als het gaat om samenwerken. Niet alleen tussen medewerkers zelf, maar ook met klanten, leveranciers en andere partners. Zeker als we naar de actualiteit kijken, zorgen al deze tools in combinatie met een goed communicatieplan (hoe communiceren wij met elkaar?) en een ‘dataplan’ (waar en hoe bewaren wij onze documenten/data?) voor nog meer arbeidsproductiviteit.

Kortom: het is tijd voor verandering! Nieuwe technologieën helpen je om de beste service te bieden aan je klanten. En dat is wat zij verwachten! Daarom is het nu het moment om over te stappen op de Managed Online Workspace die het beste bij jouw medewerkers én jouw organisatie past.

Ben je benieuwd naar onze andere tips en aandachtspunten over de online werkplek? We hebben inmiddels verschillende vragen toegevoegd aan de Public Library, die je op weg helpen bij het stellen van de juiste vragen aan je (potentiële) partner(s). Lees meer in ons e-Book “Online Werkplek: de voordelen voor medewerkers, managers & IT” of ga naar onze website: www.axians.nl/onbegrensd


 Deze Knowledge Partner Blog is verzorgd door Stefan van Dorst, Client Manager bij Axians
Axians is iSourcing Hub Knowledge Partner op het thema Managed Online Workspace. Knowledge Partners zijn op de hub aangesloten leveranciers en adviesbedrijven die vanuit hun expertise op een bepaald domein helpen met het opstellen en onderhouden van de Public Library vragen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

Knowledge Partner Blog

Keuzehulp bij cloudstress – Hoe kom je tot een juiste migratiestrategie?

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.