Per 1 juli 2024 worden de prijzen verhoogd. Vraag uiterlijk 30 juni een offerte op, en sluit uiterlijk 15 juli een contract met behoud van de huidige prijsstelling voor 1 of 2 jaar.

Zijn uw IT-diensten goed georganiseerd? Continuïteit is geen vanzelfsprekendheid!

Vrijwel elke dag hoor, lees of zie je dat de wereld steeds sneller gaat en dat technologie (en vooral IT) daar een belangrijke motor voor is. Als mens en als organisatie hebben we moeite om het overzicht over die nieuwe ontwikkelingen te krijgen en te houden, daar op tijd de juiste ontwikkelingen uit te kiezen én die daadkrachtig en betrouwbaar door te voeren. Veelgehoorde ‘waarheden’ om dit op te lossen zijn wendbare organisaties en organisaties die regie voeren. Hoe zit dat?

Laatst bijgewerkt: 1 oktober 2019

Leestijd: 6 minuten

Blog door Ronald Hoogeboom, oprichter van en adviseur bij Altijd Continuïteit (Knowledge Parter iSourcing Hub, Organizing IT Services). Deze blog is eerder gepubliceerd via onze OutsourcingHub-website. Per mei 2020 zijn al onze activiteiten samengevoegd via iSourcinghub.nl

Wendbare organisaties en organisaties die regie voeren, het zijn absoluut bruikbare puzzelstukken die uitstekend passen in de puzzel die wij het organiseren van IT (diensten) noemen. Het is van groot belang voor de continuïteit van je organisatie dat je de hele puzzel ziet, begrijpt en ook op de juiste wijze organiseert. Dat zorgt ervoor dat je niet af en toe aanpast vanuit een overvallende noodzaak of vanuit een marketinghype, maar je regelmatig, bewust en tijdig aan past. Dit is de kern van wat ik met mijn bedrijf Altijd ContinuITeit doe.

Altijd ContinuITeit op de Hub

Altijd ContinuITeit is sinds 2018 aangesloten als adviseur op de Outsourcing Hub en in 2019 als Knowledge Partner bij iSourcing Hub op het domein ‘Organizing IT Services’. We hebben de Hub succesvol toegepast bij het zoeken, selecteren en contracteren van de juiste partners voor ASICS Europe B.V. – meer hierover lees je binnenkort in een blog en case study.

Als Knowledge Partner ondersteunen we iSourcing Hub bij het opbouwen en onderhouden van de Public Library, vol slimme vragen die jou helpen om de juiste keuzes te maken bij het organiseren van IT, IT-diensten en sourcing van IT-diensten. Met als doel om de continuITeit van organisaties duurzaam te versterken met behulp van IT.

Continuïteit is immers geen vanzelfsprekenheid – denk maar eens aan een organisatie als Kodak. Continuïteit moet je organiseren. Zodat je met recht kunt zeggen: onze organisatie past zicht bewust en tijdig aan, zodat we altijd voor continuïteit kunnen zorgen.

Over ons

Altijd ContinuITeit is een jonge organisatie, opgericht in 2016, maar wel met jarenlange ervaring in het organiseren van IT en IT services. Samen met onze partners laten wij mens en organisaties anders kijken, denken en doen. Onze leerschool en ervaring is afkomstig van ons werk en opdrachten in de grote (Enterprise) organisaties. We helpen graag organisaties die zich willen ontwikkelen en na onze hulp zelfstandig in staat te zijn hun IT-diensten zodanig te organiseren dat ze duurzaam in staat zijn bewust en tijdig de juiste aanpassingen te realiseren voor zichzelf en/of hun klanten. Wij geloven in het concept van netwerken van samenwerkende organisaties die op een menselijke manier samen ervoor zorgen dat we nu én in de toekomst op een leuke, aangename manier voor de continuITeit kunnen zorgen.

Het mede door Altijd ContinuITeit opgerichte netwerk BiNDT helpt daar krachtig bij. BiNDT staat voor Bewust Innoverend Netwerk Door Technologie. Het gaat ons om mens en organisatie bewust te maken van welke innovaties er zijn op het gebied van mens en technologie, daar de juiste van te kiezen en die te omarmen in het dagelijkse leven van mens en organisatie. En dat op bourgondische wijze, dat is wat ons bindt.

Belangrijke vragen bij het organiseren van je IT (diensten)

Het organiseren van je IT begint bij het stellen van de juiste vragen. Om je een eindje op weg te helpen, licht ik graag enkele vragen toe. Je vindt deze (en meer) vragen ook terug in de Custom Search van iSourcing Hub. Oftewel: je kunt deze vragen eenvoudig stellen aan al je potentiële partners.

  • Kunt u mij helpen met het structureren, organiseren en besturen van mijn IT organisatie?

IT organisaties leveren de meeste waarde aan hun klanten wanneer zij in staat zijn om de hele IT-waardeketen te besturen, organiseren en leveren. Het begint allemaal met het opstellen van een visie, strategie en aanpak om de IT organisatie beter aan te laten sluiten bij de klant en vervolgens door middel van de IT-waardeketen te helpen bij innovatie (verbeteringen), implementaties en het dagelijks goed laten werken van diensten en productiemiddelen.

Organisaties die in staat zijn de waardeketen goed te besturen en organiseren zijn in staat om bewust tijdig de juiste aanpassingen te realiseren zodat de continuiteit met IT wordt versterkt. Wij helpen IT-organisaties met het opstellen van de visie, strategie en het organiseren van de IT waardeketen. Dat doen we door het geven van advies, het uitvoeren van het project en het begeleiden (coachen) van de mensen.

  • Kunt u mij helpen met het opzetten van een IT regie organisatie met behulp van SIAM?

Wanneer IT diensten zijn uitbesteed aan meerdere leveranciers, is het voor sommige organisaties moeilijk om het overzicht te bewaren en de samenwerking te met alle leveranciers te structureren en te besturen. Een IT regie-organisatie met behulp van de Service Integration And Management (SIAM) methode opzetten is een oplossing waarbij wij kunnen helpen met advies, organiseren ervan en coaching van de uitvoerders. Regie voeren gaat in onze ogen verder dan regie voeren over alleen de uitbestede diensten.

  • Kunt u mij helpen met het meten of de klanten van de IT organisatie tevreden zijn met onze samenwerking en dienstverlening?

In onze visie kijken we verder dan het vragen of men tevreden is met de hulp van de servicedesk en of de laptop of telefoon naar behoren werkt. Aan de hand van 6 IT succes factoren (zoals IT partnership, bijdrage aan innovatie, IT/Financiële zaken) stellen we vragers online via een eenvoudige flexibele en snelle manier in staat om hun gewenste- en de huidige waardering te geven over deze onderwerpen. De door onze partner IT’s Teamwork ontwikkelde BusinessITScan is daarbij het hulpmiddel dat ons gebruikelijke inventarisatietraject aanzienlijk heeft verkort en waardoor we snel naar de essentie kunnen overgaan het geven van advies en het doorvoeren van de oplossingen.

Het stellen van de juiste vragen is geen sinecure, maar wél belangrijk om de juiste antwoorden te krijgen. Ben je benieuwd naar andere aandachtspunten of onze visie op jouw organisatie en vraagstukken, dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen. Ook voor deelname aan of meer informatie over BiNDT. Ik ben bereikbaar op 06 – 533 90 455 of via ronald.hoogeboom@altijdcontinuiteit.nl.

Deze Knowledge Partner Blog is verzorgd door Ronald Hoogeboom, eigenaar en adviseur Altijd Continuïteit
Altijd Continuïteit is iSourcing Hub Knowledge Partner op het thema Organizing IT Services. Knowledge Partners zijn op de hub aangesloten leveranciers en adviesbedrijven die vanuit hun expertise op een bepaald domein helpen met het opstellen en onderhouden van de Public Library vragen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.