Ekco

Ekco brings you to the cloud and back.

Ekco is de cloudpartij van Nederland en gespecialiseerd in Managed Applicatiehosting, Disaster Recovery, Backup en Hosted Desktops. Ons internationale team bestaat uit ruim 145 medewerkers waarvan zo'n 95 engineers. In Nederland hebben we vestigingen in Alkmaar, Rotterdam en Groningen en vanuit daar bedienen we ruim 1000 klanten. Ook staan onze datacenters (15) in Nederland, Duitsland, Ierland en Engeland. De Managed omgeving hosten wij op onze eigen platform maar we kunnen dit ook aanbieden op Microsoft Azure, Google Cloud en Amazon Web Services (AWS).

Onze IAAS-omgeving is een Self Service Portal (portal.ek.co) gebaseerd op VCloud Director. Hierdoor kunnen onze partners geheel zelf hun IAAS-omgeving kunnen inrichten, configureren en aanpassen waar nodig. Je houdt zelf de touwtjes in handen, en waar hulp nodig is staan wij voor je klaar. Wij leveren een betrouwbaar platform en onze partners doen de rest. 


Ekco Rotterdam is één van de pioniers in de Nederlandse internetmarkt en begon in 1994 met het aanbieden van internetverbindingen aan particulieren. Onze focus is sinds 2007 verschoven naar Managed Applicatie- en Webhosting (24x7). Ekco Rotterdam doet dit voor een groot aantal klanten met uiteenlopende netwerkomgevingen. De kern van onze dienstverlening is het wegnemen van on-premises hardware en het aanbieden van totaaloplossingen voor zorginstellingen, enterprises, SaaS-ontwikkelaars en full service webbureaus. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in Backup en Disaster Recovery-diensten. U kunt bij ons hosten op ons eigen platform maar ook op Microsoft Azure, Google Cloud en Amazon Web Services.

Specialisme
  • Applicatiehosting: Bij Ekco ondersteunen wij software developers door een hostingomgeving in te richten voor hun applicatie. 
  • IAAS: Wij leveren de performance, u stelt de rest zelf in. Van een enkele server tot een compleet netwerk, alles is direct beschikbaar.
  • Disaster Recovery: Met onze Backup en DRaaS diensten voorkomt u dat deze belangrijke gegevens verloren gaan. Deze diensten bieden wij aan voor zowel ons eigen platform als op Microsoft Azure, Google Cloud en Amazon Web Services. 
  • Hosted Desktop/VDI: We bieden virtuele werkplekken aan als Hosted Desktop. 
  • Active/ Passive Fallback: Snel weer verder werken na een servercrash of andere calamiteit. Wij regelen de omschakeling naar een nieuwe productieomgeving in ons datacenter. 
  • Secure FileSync: Het veilige alternatief voor Dropbox en Google Drive: Secure File Sync. Altijd en overal toegang tot uw data.   

© 2021 iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.