Damecon

IT & cloud

Damecon biedt totale ontzorging door een unieke set aan IT- en clouddiensten met een voor ons vanzelfsprekende klantgerichtheid en betrokkenheid. Damecon’s data-centrische infrastructuur maakt het mogelijk data en applicaties van de klant te verplaatsen naar locaties die voor hem het meest efficiënt zijn.
 
Damecon biedt de klant een snelle en veilige omgeving met hoge beschikbaarheid en garanties. Zo kan de klant zich focussen op haar core business en de ontwikkeling van eigen bedrijfsprocessen. 
 
Damecon heeft een eigen Cloud Exchange inclusief integratie met publieke diensten zoals Azure, AWS en Google. Hiermee garandeert Damecon data- en applicatie-operabiliteit. Ook beheert en beveiligt Damecon deze onderdelen. Zo heeft de klant maar één aanspreekpunt en dat is Damecon. 
 
Met onze hybride- en multicloud strategie en een eigen Damecon Managed Cloud helpen en adviseren we organisaties in hun transitie naar de cloud. 

Damecon biedt de klant totale ontzorging en onderscheidt zich door een snelle en veilige omgeving met hoge beschikbaarheid. Daardoor kan de klant verandering mogelijk kan maken in haar eigen bedrijfsprocessen.

In de komende jaren wil Damecon dé toonaangevende dienstverlener zijn op het gebied van IT- en clouddiensten. Damecon onderscheidt zich in een zowel een uniek aanbod van gepersonaliseerde diensten als een technisch robuuste en datacentrische infrastructuur en de garanties die we daarop afgegeven. Zo zorgt Damecon dat elke organisatie kan excelleren.

In al onze samenwerkingen staan onze kernwaarden centraal:
  • Trust: Uitbesteden van data en IT-processen vergt wederzijds vertrouwen. We gaan tenslotte aan de slag met misschien wel het belangrijkste onderdeel van een organisatie: data. Vertrouwen dat we hier integer en professioneel mee omgaan is dan ook ongelofelijk belangrijk, zowel binnen onze eigen organisatie als in de relatie met onze klanten. 
  • Innovate: Door het uitbesteden van clouddiensten aan Damecon en het partnership door vertrouwen kunnen we ondersteunen met innovatie en een digitale transformatie ontwikkelen. We bieden hiervoor unieke dataoplossingen aan, afgestemd op de behoeften van de klant. Met onze set aan unieke diensten ontzorgen we onze klanten, zodat zij zich bezig kunnen houden met verdere innovatie en ontwikkeling binnen de eigen organisatie.
  • Grow: De uitbesteding van de clouddiensten, partnership en innovatie leidt tot nieuwe mogelijkheden en groei. En juist groei is cruciaal, niet alleen voor onze klanten en hun organisatie maar ook voor onze samenleving in het geheel. Groei is dan ook in al haar facetten terug te zien: bij onze medewerkers, bij onze klanten en bij Damecon zelf.

In de loop van zijn carrière valt het CTO Jory van Dam op dat het gros van de IT-dienstverleners haar klanten geen volledige ontzorging biedt. Een gat in de markt dat met de oprichting van de Damecon denktank in 2009 slim wordt opgevuld. “Ik zag dat het beter kon en die kans heb ik met beide handen aangegrepen.”

In 2012 bundelt Van Dam krachten met CFO Charlotte van Dam – Boeve en is Damecon in haar huidige vorm opgericht. Charlotte is verantwoordelijk voor Finance, HR en Processes en vervult daarmee een belangrijke rol in de ondersteunde kant van de organisatie. Sinds 2016 versterkt Rob Christ het team als CCO. Rob is de oprichter van Databasement (verkocht aan Proact) en is met de nodige kennis en ervaring in de wereld van data opslag, -management en informatiebeveiliging een onmisbare aanvulling.

Inmiddels runnen de compagnons het snelgroeiende en succesvolle Damecon. Met Damecon is een portfolio neergezet waarmee groei binnen de markt gerealiseerd kan worden. Ook Cloubrid, XSecutive and StorXS zijn binnen Damecon ondergebracht.

© 2021 iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.