Per 1 juli 2024 worden de prijzen verhoogd. Vraag uiterlijk 30 juni een offerte op, en sluit uiterlijk 15 juli een contract met behoud van de huidige prijsstelling voor 1 of 2 jaar.

Zijn we er echt klaar voor?! Deel 2

In mijn vorige blog stelde ik de vraag of de markt echt klaar is voor iSourcing Hub. Daarbij keek ik eerst naar de ‘ingrediënten’ die nodig zijn om vraag en aanbod effectiever bij elkaar te brengen. Pas je die ingrediënten in de juiste verhouding toe, dan vergroot je de kans op een beter besluit en een succesvolle (out)sourcing- of inkooptraject. Maar daarmee zijn we er nog niet, en daarom: deel 2 van “zijn we er echt klaar voor?!”

Laatst bijgewerkt: 26 april 2022

Leestijd: 8 minuten

Blog door CEO/Founder Henk Pater

Oké, de ingrediënten voor een nieuwe manier van sourcen, selecteren en inkopen hebben we. Ik praat bewust over ingrediënten, omdat we allemaal weten dat veel gerechten alleen een succes worden als dat éne ingrediënt op het juiste moment wordt toegevoegd – en in de juiste hoeveelheid!

Dat geldt in zekere zin ook voor iSourcing Hub. Het kan allemaal een stuk sneller, efficiënter en effectiever – áls je 1) de ingrediënten tijdig en in de juiste balans toepast, en 2) indien de ingrediënten voldoende beschikbaar zijn. 

Tijdig en in balans

Tijdigheid is belangrijk, omdat in veel sourcing- en inkooptrajecten interactie nodig is met de markt. Een platform dat real-time kan berekenen welke partijen goed passen is enorm krachtig, maar iSourcing Hub is niet de ‘heilige graal’ en dat zal het ook nooit worden. Er zijn immers ontelbaar veel criteria en vragen te bedenken en sommige daarvan zijn bovendien contextueel. De aanbodzijde (de IT-leveranciers) kan daar onmogelijk vooraf antwoord op geven. 

Balans gaat vooral over de fase en doelstellingen; waar zit je in je proces, hoeveel informatie kun je al delen, hoeveel vragen wil je stellen aan de markt en hoeveel potentieel geschikte IT-leveranciers ga je betrekken? Vaak probeert de vragende partij alles in één grote vragenronde (bijvoorbeeld RFI of marktconsultatie) te stoppen, bijvoorbeeld omdat er beperkt tijd of budget is. Maar dat ‘back fired’  vaak, en bovendien staan lang niet alle IT-leveranciers te trappelen om met dat soort uitvragen aan de gang te gaan. 

Voldoende beschikbaarheid

Wat me brengt bij de beschikbaarheid van ingrediënten. Dat gaat er allereerst over of de (reeds op ons platform aangesloten) IT-leveranciers zelf beschikbaar zijn: hebben ze interesse, tijd en resources om in te gaan op vragen van onze klanten? Die bereidheid hangt niet alleen af van hoe druk ze het hebben, maar ook van wat en hoeveel de vragende partij vraag, in welke fase en wat daarbij wordt gedeeld.

Daarnaast gaat ‘voldoende beschikbaarheid’ ook over de aanbodzijde in het algemeen: op het moment van schrijven van deze blog hebben we ruim 500 IT-leveranciers actief aangesloten en dat worden er iedere maand meer. Een steeds groter deel van die partijen houdt op steeds meer thema’s data bij. Daarmee kan de matching engine van iSourcing Hub real-time berekenen welke partijen het beste passen en welke partijen je het beste kan benaderen of bevragen. 

En dat brengt ons weer bij tijdigheid; extra leveranciers uitnodigen en actief aansluiten is bij veel trajecten noodzakelijk of wenselijk. Bovendien kan het effectiever zijn om met ‘sprintjes’ te werken in plaats van één grote vragenronde. Eerst meerdere kandidaten vragen om iets minder input helpt om zo tot een goede long-list te komen!

Dus we zijn er klaar voor?!

Ja, ik denk van wel, zeker als je als zoekende partij op ons platform tijdig start en rekening houdt met het feit dat er in veel gevallen een of enkele sprints nodig zijn waarbij de vragende partij de leverende partijen om input vraagt. Wat dat betreft zou iSourcing Hub je startpunt moeten zijn voor ieder IT-vraagstuk waarbij je buiten de eigen organisatie kijkt naar IT-diensten en IT-oplossingen.

Zolang onze gebruikers zich dat realiseren, is iSourcing Hub de ideale manier voor bedrijven en overheden om eerder in contact te komen met hun ideale IT-leverancier of partner, én de uiteindelijke uitvraag, offerteaanvraag of aanbesteding beter aan te laten sluiten op de markt. Het werkt, dat tonen we keer op keer aan (check bijvoorbeeld de case-studies). 

En als het niet direct werkt, zorgen we ervoor dat het alsnog werkt. Met iedere search wordt iSourcing Hub verrijkt. Vaak in de vorm van nieuwe leveranciers, extra criteria en vragen en/of leveranciers die extra gegevens invoeren. En anders in elk geval in de vorm van leveranciers die hun reeds ingevoerde gegevens en content valideren/updaten. Dus, waar wacht je nog op?!

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan iSourcing Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.