Per 1 juli 2024 worden de prijzen verhoogd. Vraag uiterlijk 30 juni een offerte op, en sluit uiterlijk 15 juli een contract met behoud van de huidige prijsstelling voor 1 of 2 jaar.

Unlock 2021

Eind december blikken veel bedrijven terug op het afgelopen jaar en kijken ze vooruit naar het jaar dat komen gaat. Het is inmiddels eind januari en ik kom er nu pas aan toe, simpelweg omdat het zo druk was! Deze drukte is natuurlijk een goed teken, want ondanks een bizar jaar met corona en lockdowns, krijgt iSourcing Hub elke dag meer tractie. Hierbij dus met enige vertraging mijn terugkijk-en-vooruitkijkblog; 2021 wordt hopelijk voor ons allemaal een jaar van ‘unlocken’ – een woord dat perfect beschrijft waar we met iSourcing Hub staan.

Laatst bijgewerkt: 27 januari 2021

Leestijd: 5 minuten

Blog door CEO/Founder Henk Pater

Nee, 2020 zullen we niet snel vergeten – met name vanwege corona, maar voor mij komt daar de rebranding van Outsourcing Hub naar iSourcing Hub nog bij, wat een grote impact heeft gehad. Gelukkig bleven onze klanten en adviseurs het platform gebruiken, mede doordat het nu veel breder inzetbaar is. Hierdoor groeide iSourcing Hub in 2020 op vrijwel alle fronten. Zo veel zelfs, dat het in september tijd werd om ons team uit te breiden. En een paar maanden later zien we dat de groei zodanig doorzet, dat we ons team alweer kunnen gaan uitbreiden. De vacature is hier te vinden.

Eerst nog even terug naar 2020

Mede door corona zagen we minder (grote) IT-outsourcing trajecten door ons platform gaan; die werden vooral in de private sector uitgesteld. Het aantal Custom Searches groeide wel, maar dat staat er eigenlijk los van, omdat de Custom Search kan worden ingezet voor vrijwel elk IT-vraagstuk. De groei had dus waarschijnlijk ook plaatsgevonden zonder corona en de pandemie had voor iSourcing Hub ook een aantal positieve effecten.

Zo merken we dat iSourcing Hub eerder wordt ingezet, bijvoorbeeld om input te verzamelen voor de sourcingstrategie, businesscase of besluitvorming. In een wereld die mede als gevolg van corona nóg sneller verandert, is het voor veel IT-diensten immers essentieel om de markt goed te verkennen. En juist bij grote onzekerheid kan een goed beeld van de markt bijdragen aan betere besluitvorming, ook over het al dan niet uitstellen van IT-projecten en selectietrajecten.

Het mooie van iSourcing Hub is dat dit alles anoniem kan – dus in eerste instantie zonder dat de aanbodzijde (IT-leveranciers) de vraagzijde (klant of adviseur) in ’t vizier krijgt. Door via anonieme online interactie de markt (pro)actief te benaderen en te polsen, ontstaat een veel beter beeld. Die feedback blijkt vaak goud waard! Het zal mij dan ook niets verbazen als veel van de in 2020 gestarte searches in 2021 een vervolg gaan krijgen met online interactie. Aan het eind van het jaar zagen we dat na een dip het aantal searches weer begon aan te trekken. En zo gaan we langzaam weer terug naar business as usual – nieuwe stijl, dat wel.

No-brainer

Inzet van iSourcing Hub is een no-brainer als je het onze gebruikers vraagt (en dat hebben we gedaan, zoals je hier kunt zien). Mede ‘dankzij’ corona wordt het voor ons steeds eenvoudiger om onze unieke propositie online te demonstreren en te verkopen. Dat scheelt enorm in (reis)tijd. We komen er met zijn allen achter dat er online veel meer kan dan we dachten. Onze propositie en visie op slimmer sourcen via innovatieve online interactie past ineens als gegoten. Waar we voorheen klanten vaak moesten overtuigen met een Proof of Concept (PoC) of het echte enthousiasme pas begon te komen tijdens het gebruik, snapt men nu op voorhand al beter wat de kracht van ons platform is en ook dat scheelt alle partijen heel veel tijd.

Een vooruitblik op 2021

iSourcing Hub groeit enorm. Het gaat daarbij namelijk niet alleen om cijfers, maar ook om onze groeistrategie gericht op het verbreden van het platform. Tezamen vormen zij een geweldig fundament voor nog meer groei – en groei betekent dat iSourcing Hub steeds waardevoller wordt. Daar ga ik in mijn volgende blog dieper op in.

Eerst de aantallen: het aantal IT-leveranciers groeide mede dankzij de Custom Search en de Invite Provider feature in 2020 met bijna 150 IT-leveranciers. Dit zijn echt aangesloten bedrijven; achter ieder logo zit een bedrijf met actieve gebruikers. Daarnaast zijn we vanaf eind 2020 begonnen met het in kaart brengen van ‘Researched Providers’, zodat deze bedrijven snel uitgenodigd en aangesloten kunnen worden zodra er een voor hen relevante search start. Na een paar maanden staat de teller op ruim 200 Researched Providers. In totaal nu dus al 400 aangesloten providers (en bijna 600 met researched providers erbij!)

Dan de groeistrategie en verbreding: al deze leveranciers kunnen op inmiddels 175 thema’s gematcht worden. Per thema kan de zoekende partij het resultaat real-time verfijnen op basis van een Public Library met 2.000 selectiecriteria en vragen. Een groeiend aantal Knowledge Partners helpt de Public Library verder te verrijken. Waar nodig voert het team van iSourcing Hub zelf desk research uit om voor een nieuw of bestaand thema alvast de nodige relevante spelers en criteria in kaart te brengen.

Zelf lijstjes maken en bijhouden, zelf desk research doen, veel gesprekken voeren – met de verkeerde leveranciers – is daarmee allemaal verleden tijd. Stop de tijd en energie in de bedrijven waar je mee matcht! Deze aanpak is uniek en dit is nog maar het begin. Vrijwel elk IT-bedrijf dat nu aangesloten wordt of vanuit één specifiek thema uitgenodigd wordt, is actief op meerdere thema’s. En elke nieuwe én bestaande klant (CIO, IT-manager, leveranciersmanager, inkoper, etc. en hun eventuele externe adviseur of consultant) die iSourcing Hub inzet op een bepaald thema, kan na een eerste positieve ervaring ook starten op tientallen, misschien straks wel honderden andere thema’s.

De verbreding van ons platform zorgt dus voor veel nieuw aanbod, waardoor de vraag uiteindelijk nog verder toeneemt in de vorm van nieuwe klanten en klanten die frequenter (op steeds meer andere thema’s) gaan zoeken. Al doende leren we daarbij telkens nieuwe manieren om zowel de onderneming als het platform nog schaalbaarder te maken én te houden. Dat is de echte kracht van iSourcing Hub en daarmee zit er nog enorm veel meer potentieel in het platform.

Unlock the full potential

Zoals ze in het Engels zo mooi zeggen: “Unlock the (full) potential!” Hoewel 2021 nog niet bepaald goed begint en ik deze blog schrijf terwijl er net een avondklok is ingegaan, heb ik goede hoop dat we snel uit deze crisis komen. Ik weet in elk geval zeker dat er in 2021 voor ons bedrijf én met ons platform nog genoeg potential te unlocken valt. Als iSourcing Hub goed wordt ingezet en als klanten en adviseurs het platform nog meer en gaan gebruiken, dan kan hiermee weer nieuw potentieel uit de markt worden geünlockt. Let’s unlock IT together!

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan iSourcing Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.