Fysieke meetings met de verkeerde partijen? Zonde van de tijd!

Geen files en alleen maar online meetings via Microsoft Teams of Zoom… Dat beviel ook mij eigenlijk erg goed, want filerijden is zonde van de tijd. Nu probeerde ik voor de Corona-crisis al zoveel mogelijk afspraken buiten de spits te plannen – en waar het even kon online in plaats van fysiek, om mijn tijd zo effectief mogelijk te besteden. Nog meer tijd bespaar je door enkel af te spreken met de juiste partijen, of dat nu fysiek met een kop koffie is, of online. Dat geldt voor mijn bedrijf, maar zeker ook voor gebruikers van iSourcing Hub. En zorg dan ook dat je over de juiste dingen spreekt. Want… weet je eigenlijk wel waar je naar op zoek bent?

Laatst bijgewerkt: 30 juni 2020

Leestijd: 3 minuten

Na een lange Corona-stop, was ik vorige week voor het eerst weer echt onderweg naar een klant. Waar ik normaalgesproken vele uren per week in de auto zat op weg naar leveranciers, adviseurs en mogelijke klanten, heb ik de afgelopen maanden de auto moeten laten staan. Niet dat álles stilstond, want het werk ging gewoon door, maar dan online.

Op zich was het online werken natuurlijk niet nieuw voor me, want ik deed al veel online sessies met klanten en met prospects. Even wat uitleg geven over die handige nieuwe features: via Zoom of Microsoft Teams is zoiets een fluitje van een cent en het werkt buitengewoon prettig en snel. Daarvoor hoef je niet fysiek af te spreken en iemand over je schouder op je laptop mee laten kijken.

Goede mix

Maar uiteindelijk zijn we wel mensen en willen we ook graag af en toe andere mensen zien. Mij geeft dat op de een of andere manier ook een ander soort energie. Sterker nog: alleen maar online meetings de hele dag, dat is behoorlijk vermoeiend. Ik streef daarom naar een goede mix.

Wat ik niet wil – en dat geldt volgens mij voor heel veel mensen – is terugschieten in de oude gewoontes. Ga zorgvuldig met je tijd om en verspil geen energie in afspraken met de verkeerde partijen, of met partijen die uiteindelijk niet geschikt blijken. Zonde, zeker als je dat vooraf had kunnen weten.

Dat is uiteindelijk ook waar ons platform iSourcing Hub op is gestoeld. Zorg dat je eerst een goede voorselectie maakt op basis van een zo volledig en actueel mogelijk beeld van de markt, voordat je met elkaar rond de tafel gaat. Zorg voor een goede match, dat scheelt aan beide kanten heel veel tijd (en geld!) en voorkomt mislukte projecten, noodgedwongen teruggetrokken aanbestedingen, dramatische (out)sourcingrelaties enzovoort.

Als je dat niet doet, dan is dat niet alleen zonde van je tijd, het is tevens niet effectief en bijzonder inefficiënt. Tegenwoordig kun je door ons platform te gebruiken ook zorgen dat je al goed beslagen ten ijs komt en wéét waarover je gaat praten, als je wel afspreekt op locatie, online – of zelfs nog voordat je elkaar spreekt. Want middels de Public Library en met hulp van de Knowledge Partners zorgen we ervoor dat er via steeds meer criteria en vragen bruikbare kennis en ervaring wordt gedeeld.

Zo heeft het hele Corona-drama toch ook voor diverse positieve effecten gezorgd. Thuiswerken is ineens niet meer onbespreekbaar, maar we hebben ook weer eens geleerd dat intermenselijk contact belangrijker is dan we misschien dachten. Bovendien lijkt het erop dat we het fileprobleem wel degelijk kunnen oplossen (wat weer goed is voor het milieu) en als we durven, echt durven te kiezen, dan kunnen we veel efficiënter werken en tijd besparen.

Laten we dus vooral doorgaan op deze weg. Tussen alle (online) meetings door blijf ik samen met het iSourcing Hub team mijn uiterste best doen om hieraan bij te dragen en onze ‘hub’ steeds beter te maken!

Henk Pater, iSourcing Hub

Blog door Henk Pater, CEO / Founder van iSourcing Hub

Ben je getriggerd door mijn verhaal, wil je meebouwen aan de Hub of wil je met ons van gedachten wisselen? Neem gerust contact op via henk.pater@isourcinghub.nl of 085 – 773 16 00. Je kunt ook direct een afspraak inplannen.

Lees meer

Knowledge Partner Blog

Digitale marketing optimalisatie

Knowledge Partner Blog

Onderzoek naar inkooptrends 2024 en het belang van Early Supplier Involvement

Blog van Henk Pater

Bedankt voor alle felicitaties, maar ik wil cadeautjes!

Knowledge Partner Blog

De sleutel tot vertrouwen in de digitale wereld: Waarom Identiteitsverificatie meer is dan een veiligheidsmaatregel

© iSourcing Hub | Outsourcing Hub B.V.